M'agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

M’agrada el Nadal és un conte i una cançó típicament nadalenca. Una història senzilla d’amor, alegria, felicitat i família però també de solitud i tristor. Un relat d’aquells que desperta emocions alhora que ens mostra com al nostre costat pot haver-hi algú que no en gaudeix de la mateixa manera. El conte intercala narració i cançó de manera força natural amb unes boniques il·lustracions que conviden al més petits a buscar detalls que segur que coneixen molt bé.

una història de Nadal tendra i plena d’amor

M'agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

A la Ivet, la nostra protagonista, li encanta tot el que té a veure amb les festes de Nadal. Preparar l’arbre, les cançons nadalenques, el pessebre, els dinar amb la família… Mentre està atrafegada, però, se n’adona que l’Alina, la seva veïna, aquest any no el vol celebrar. Què li deu passar? Com a tots els nens la Ivet pensa que aquestes son dates d’alegria i de bon humor i per això farà el que calgui perquè l’Alina també ho passi bé. I a través d’aquesta història els lectors gaudiran dels preparatius de Nadal alhora que aprenen els valors de l’amistat i de com d’important és ajudar als altres.

M'agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

Una història de Nadal que ens parla no només de festa sinó també de les persones. De desitjos que van més enllà de les coses materials, de les tradicions populars de guarnir la casa, de l’alegria dels nens, de les reunions familiars, de les cançons nadalenques, dels àpats a casa, dels desitjos penjats a l’arbre… i també de la soledat, de la pèrdua dels qui estimes, de les poques ganes de celebrar les festes… I és que malgrat els llums de colors el Nadal no és igual per a tothom.

les il·lustracions i els escenaris 3D, una barreja que enamora

M'agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

Més enllà de la història i la cançó, les il·lustracions i les maquetes tenen la força i l’encant d’enamorar al lector. En una magnífica combinació, pàgina a pàgina, es dibuixa cada escena amb colors alegres i detalls divertits. Les maquetes estan fetes amb materials que els nens coneixen prou bé de quan fan manualitats: fustes, roba, feltre, plastilina, retalls de paper… i que en Sebastià Serra ha aprofitat per  crear petites joies per acompanyar les alegres il·lustracions.

La música, l’acompanyament de la lectura

La cançó de M’agrada el Nadal de la Dàmaris Gelabert forma part del relat, no és una cançó aïllada. Fragmentada en estrofes i amb lletra de pal i vermella acompanya el text al llarg de les pàgines. Així, grans i petits poden anar cantant la cançó mentre gaudeixen del conte. Una cançó que repassa els elements típicament nadalencs de manera alegre perquè sigui fàcil de cantar i recordar. Al final del conte, amb un codi QR, podreu escoltar-la.

I la música també hi té cabuda en les cançons nadalenques que canten en família al voltant de l’arbre. Instruments i cançons que en algunes cases encara formen part de la vetllada.

Al final del conte teniu una secció on us mostra diferents aspectes que podeu destacar mentre el llegiu amb els nens. També trobareu la lletra de tota la cançó.

M’agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

M'agrada el Nadal de El Cep i la Nansa

I vosaltres canteu nadales i cançons mentre prepareu la casa per l’arribada del Nadal?

 • Títol: M’agrada el Nadal
 • Editorial: El Cep i la Nansa
 • Ressenya: totnens
 • Col·lecció: Dàmaris Gelabert – Llegim, cantem i creixem
 • Pàgines: 36
 • Cançó: Dàmaris Gelabert
 • Escrit per:  Eulàlia Canal
 • Il·lustrat per: Sebastià Serra
 • Traducció:
 • Any: novembre 2022
 • Idioma: català
 • Per a lectors: lectors de 4 a 8 anys
 • ISBN: 978-84-18522-66-6

anar a la biblioteca de totnens

+ literatura infantil i juvenil