Aprenem les hores amb un rellotge de pedres de colors
| | | |

Fem un rellotge de pedres de colors

 totnens-aprenem-les-hores-pedres-colors2veure font original

Aprendre les hores no ha estat mai una feina fàcil. Encara que si ens hi posem no resulta tant complicat ni d’explicar ni d’entendre. És només qüestió de practicar i practicar, de preguntar i preguntar. Explicar les hores d’una manera lúdica és sempre molt més eficaç i dóna més bons resultats. Avui fem un rellotge de pedres de colors i aprenem les hores.

 

Aprenem les hores amb un rellotge de pedres de colors. Com fer el rellotge

Un manualitat amb pedres entretinguda i creativa per aprendre. Aquesta manualitat no contempla les hores en català, els quarts. Per tant caldria afegir-hi 4 pedres que indiquin la partició del rellotge en quarts. D’aquesta manera el nen podrà aprendre a llegir les hores en català, en digital i en analògic.

totnens-aprenem-les-hores-pedres-colors1Fem un rellotge de pedres de colors com una manualitat decorativa i per aprendre.

  • Aprofiteu les sortides i les excursions per agafar pedres. Mireu que siguin de dues mides diferents, com es mostra a la foto, unes més grans per les hores i unes altres més petites per als minuts. Si li afegiu els quarts, trieu unes pedres de mides o formes diferents.
  • En aquest rellotge s’han pintat les pedres seguin els colors de l’Arc de Sant Martí, estèticament queda molt bé, encara que podeu triar els colors i l’ordre de pintar-los que més us agradi.
  • Quan les pedres estiguin ben seques hi dibuixeu els números amb un marcador blanc de pintura.
  • Feu servir dos troncs prims per a les busques, una de més llarga que l’altre. Decoreu-les o pinteu-les. Aquí els colors identifiquen les dues busques, negre la gran, taronja la petita.
  • Al centre s’hi ha posat una mica de plastilina, d’aquesta manera les busques es poden posar i treure amb facilitat per anar marcant les hores mentre s’aprèn.
  • Les pedres s’han enganxat a un llenç, obtenint d’aquesta manera un bonic i decoratiu quadre per l’habitació. Una altra opció és la de guardar les pedres en una bossa o caixa i muntar el rellotge cada vegada que es volen repassar les hores (tot treballant els números).

 

Plantilles per aprendre a llegir les hores

totnens-aprenem-les-hores-pedres-colors3pdf fitxa 1, pdf fitxa 2

Us hem deixat els enllaços per si voleu imprimir aquestes fitxes per anar demanant les hores, començant per la primera plantilla, la més senzilla. A poc a poc podeu passar a la següent i aixi anar complicant l’aprenentatge de marcar les hores o aprendre a comptar el temps que ha passat entre les dues hores que hi ha a la fitxa.

Un cop el nen ja té els conceptes bàsics d’hores i minuts podeu anar introduint els quarts. És important que el nen aprengui a llegir les hores en català en aquest moment.

totnens-aprenem-les-hores-pedres-colors4Divertir-se aprenent és la millor manera d’aprendre bé i fem un rellotge de pedres de colors.

totnens-aprenem-les-hores-pedres-colors5Encoleu molt bé les pedres si pengeu el quadre a la paret de l’habitació.

 

Bona feina!!!

Bon aprenentatge!!!

+ aprenem

+ decoració de pedres

 

 

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *