Activitats estiu
i després de Nadal què
|

I després de Nadal què?

i després de Nadal què

Mentre esperàvem amb il·lusió l’arribada de les festes de Nadal, els llums de colors, l’alegria i les ganes de fer coses, en un tres i no res arriben els Reis i s’acaba. I d’una manera o altra, segons fem, tots acabem una mica saturats de la intensitat d’aquests dies. La gran quantitat de propostes, més o menys engrescadores, fires, festes, àpats i preparatius acompanyats de certs nervis i estrès fan que les festes de Nadal ho tinguin tot. Engresquin i deprimeixen alhora. I després de Nadal què? Doncs, com se sol dir, després de la tempesta, la calma.

I després de Nadal què?

Les festes de Nadal son festes familiars però també de consum. Sembla que tot el que ens envolta ens condueix a comprar, ja sigui regals per a uns o altres, menjar en excés o visitar certs indrets amb una certa obligació. I si no s’ha visitat una determinada fira, no s’ha menjat un determinat torró o no s’ha comprat un determinat regal ens diuen que no hem viscut plenament el Nadal. No és estranys, doncs, que passat Reis, la majoria, necessitem calma. Tornar a la normalitat encara que sigui tornar a una certa rutina.

I després de Nadal, les rebaixes!

Abans que arribi la calma total, arriben les rebaixes. Una nova etapa que lluny de ser una oportunitat real per comprar a bon preu pot esdevenir una manera esgotadora de consumir sense necessitat. I, anar de rebaixes amb els nens, després d’una temporada anant a llocs plens de gent i algunes cues pot arribar a ser, novament, cansat. Rebaixes sí, però amb mesura.

La tornada a l’escola marca la tornada a la rutina

La tornada a l’escola marca la tornada a la rutina. Una rutina no en sentit pejoratiu, sinó amb uns horaris, àpats, activitats i sortides a un ritme més pausat i senzill. I això s’agraeix. Cal trobar moments per estar a casa sense fer res o jugant i llegint amb el que ens han portat aquestes festes. Cal retornar a les sortides per passejar i estirar les cames. I cal que el ritme el tornem a marcar cadascú de nosaltres.

I després de Nadal què?

Inevitablement, després de les festes sempre ens ve al pensament tot el que no hem fet i volíem fer. I, encara que sigui incongruent, després de dir que acabem saturats de les festes, sempre hi haurà qui ja pensi què fer per Nadal. L’important, creiem, és fer el que ens vingui de gust fer i no deixar-nos portar pel que fa a la majoria. Després de Nadal, gaudiu de les petites coses que us fan feliços i no planifiqueu massa, viviu.

+ Educar en família

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat