color carn de quin color tenim la pell
| | | |

Color carn. De quin color tenim la pell?

color carn de quin color tenim la pell

Mentre preparàvem aquest article sobre el color carn i de quin color tenim la pell ha aparegut la desafortunada campanya dels segells de correus. Nosaltres, lluny de voler polemitzar si que volem fer reflexionar. Els qui tenim una certa edat sempre hem volgut tenir un color carn entre els nostres llapis de colors. Semblava imprescindible per poder dibuixar i pintar persones. No era desconeixement de les diferències racials, simplement el color de la pell era el rosa pàl·lid.

La majoria de referents, per no dir els únics, de dibuixos que es tenien eren de persones de raça blanca. La resta, formaven part de personatges secundaris i residuals. Ara, malgrat que el racisme no ha desaparegut del tot no costa tan veure anuncis i dibuixos de persones de diferents races. Però el que ha marcat a les noves generacions és el contacte directe amb gent vinguda d’arreu del món. Gent com nosaltres que no té el mateix to de pell, gent d’altres races que son els nostres veïns o companys d’escola o feina. I sí, la diversitat racial i cultural a vingut per quedar-se. I si, la diversitat racial, de gent nascuda aquí o de fora, ens fa més rics en tots els sentits.

Pintem la diversitat

A l’escola segur que els vostres fills conviuen amb companys d’altres races i creences. I la normalitat de veure’ns iguals i diferents alhora forma part de l’aprenentatge. Creiem que per això és important parlar de la diversitat des de ben petits i una manera simple, bàsica i molt real de visualitzar-la és pintant a cadascú amb el seu color de pell. Educar en la diversitat des de petits contribueix a normalitzar la diversitat, la igualtat i la solidaritat.

Color carn. De quin color tenim la pell?

Us deixem alguns exemples de com treballar de manera visual el color de la pell. Podeu agafar-los com a model per pintar les cares de tots els nens de la classe, dels veïns, de l’equip on feu esports, del grup de les colònies… Segur que necessitareu més d’un color per plasmar-ho en un full.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pia Deges (@wundertuetchen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pia Deges (@wundertuetchen)

Humanae de Angélica Dass

Hem volgut complementar aquesta manera de veure els diferents colors de la pell amb el treball fotogràfic de Angélica Dass. A Humanæ l’artista ha volgut fer una reflexió directe sobre el color de la pell més enllà de les etiquetes de “blanc”, “vermell”, “negre” o “groc” associades a les races.

El fons de cada retrat està pintat amb el to de color d’una mostra d’11×11 píxels agafada del nas de cada persona. Aquesta mostra s’ha emparellat amb la paleta industrial Pantone®. Aquesta objectivitat a l’hora de trobar el color segons la mostra serveix per trencar estereotips relacionats amb les races.

Doneu-li una ullada a l’enllaç per saber-ne més.

Giotto Stilnovo Skin Tones, pintar i dibuixar la diversitat

Giotto Stilnovo Skin Tones

Resulten ideals per fer que els nens descobreixin de manera pràctica, pintant, que no tothom té el mateix color de pell. Els colors de Giotto Stilnovo Skin Tones resulten un complement per a qualsevol altra caixa de colors. 12 llapis per pintar i dibuixar la diversitat. En vàrem parlar quan van sortir l’any 2018.

No n’hem buscat però segur que al mercat trobeu colors, ceres o pintures de diferents marques que us poden servir.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat