Vichyssoise, crema de porros i patates

Fa temps que preparem aquesta vichyssoise, o crema de porros i patata. I creiem que ara ja li hem trobat el punt que més ens agrada. La fem suau, molt suau i encara que és una crema per menjar freda a nosaltres ens agrada tèbia o calentona. La fem molt suau, sense sofregir els porros, simplement tot bullit i ben triturat. El punt de sal li donen els trossets de pa fregit que avui, per la foto, els hem posat en forma de cara. Un plat saludable que els petits cuiners us poden ajudar a preparar. Tallar, bullir, triturar, fregir, decorar i menjar!
Vichyssoise o crema de porros i patates. Ingredients

- 6 porros
- 1 patata mitjana
- aigua
- 1 rajolí de llet
- nou moscada
- daus de pa fregit o tallets de pernil salat (opcional)
Crema de porros i patata. Elaboració

Ja us hem dit que la nostra crema de porros és molt suau i no sofregim les verdures abans de bullir.
- Netegeu els porros i guardeu la part més verda i de les fulles (la posem quan fem sopa). Talleu els porros amb talls d’un dit de gruix.
- Peleu la patata i feu-ne talls.
- Poseu-ho tot a l’olla i afegiu-hi aigua. Nosaltres no les arribem a cobrir. Si no us agrada la crema molt espessa cobriu les verdures amb aigua. Poseu l’olla a bullir.
- Quan ja estiguin les patates cuites retireu l’olla del foc i passeu per la batedora. Us ha de quedar ben fi.
- Un cop ho tingueu ben triturat i sense trossets li afegiu un rajolí de llet i una mica de nou moscada. Barregeu bé.
- Si teniu una mica de pa sec podeu tallar-lo a daus. Els nens ho poden fer amb ganivet o tisores. Sofregiu el pa amb una mica d’oli i poseu-li un polsim de sal.
- Serviu en un plat o en un bol i que cadascú es posi el pa dins la crema.

El pa fregit li aporta el cruixent, la sal i oli a la Vichyssoise.

Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden començar netejant els porros i pelant la patata. Tot ben tallat i dins l’olla. Veuran les capes del porro i podran gaudir del suau aroma que desprèn. Deixeu-los tallar la llesca de pa a trossets, ja sigui amb ganivet o tisores. Fer anar la batedora i triturar sempre és divertit. Finalment muntar el plat i dibuixar una cara, un cotxe, una flor… ja serà cosa de cada petit cuiner i artista.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+ receptes per fer amb nens