com fer pa a casa i massa de pizza i pasta fresca
Des que varem trobar les receptes de l’Esbieta al seu canal de youtube que ens hem decidit a provar de fer pa i massa per a pizzes a casa. I la veritat és que totes les receptes que hem provat ens han quedat molt bones, això sí, hem seguit les instruccions pas a pas. Avui us mostrem com fer pa a casa, o millor dit com el fem nosaltres. No és una recepta difícil, sobretot les que no cal amassar, però no creiem que engresqui massa al nens ja que cal temps d’espera entre un pas i un altre i se’ls hi pot fer pesat esperar.
com fer pa a casa i massa de pizza i pasta fresca
El fet d’estar en ple confinament és un dels aspectes que ens ha fet fer aquest post. No només perquè s’ha de sortir el mínim possibles sinó perquè ara hi ha més temps per fer coses diferents amb els nens. Així, mentre cal deixar reposar la massa abans de seguir amb la recepta podeu fer altres coses.
Les receptes les heu de seguir des del canal de youtube de l’Esbieta !
Us parlem només de les receptes que hem provat.
- Baguet sense amassar – amb aquestes mesures fem 4 baguets com les de la foto. Si deixeu reposar la massa més temps us quedaran més grans.
- Xapata sense amassar – amb aquestes mesures fem 4 mini xapates complertes i ideals per a un entrepà. La massa es prepara la nit abans i es deixa fermentar.
- Pa rodó – Queda molt bo i la molla compacte. Guardat tapat amb un drap us durarà més temps. El podeu congelar un cop tallat en llesques.
- Massa de pizza – amb aquestes mesures fem 4 masses de pizza. Si no les feu en 4 dies podeu congelar les bosses i fer les pizzes quan us interessi. Proveu de fer la margarita només amb mozzarella fresca, una mica de tomàquet, olives negres, orenga i un rajolí d’oli d’oliva. Ja ens direu 😉 Recordeu, un cop feta la massa heu de deixar com a mínim 24 hores per preparar la pizza.
- Pasta fresca – si us agrada la pasta proveu-la. Nosaltres tenim màquina per tallar-la però també es pot fer sense màquina. És molt ràpida i fàcil de fer, notareu la diferència.
Pedra per fer pa i pizzes al forn
Quan ens varem decidir a fer pizza varem seguir el consell de l’Esbieta i varem comprar una pedra pel forn. Ens va costar uns 30 euros, ja fa temps. Si podeu compreu-la, no us en penedireu. El pa però sobretot les pizzes queden súper bé. Si la compreu agafeu també una pala de fusta per posar i treure el que cuineu al forn. Us recordem però que ni la pedra ni la pala son imprescindibles.
*Post NO patrocinat
+ receptes per a nens