baner cavatast

Fem un abecedari !
| |

Fem un abecedari !

Fem un abecedari !

Una de les coses que ens agraden col·leccionar son abecedaris. Tenim una carpeta especial a Pinterest on els anem recollint. Abans us els mostràvem, de tant en tant, a les xarxes. Avui us convidem a visitar el nostre espai de lletres. Feu un abecedari amb els nens amb qualsevol material o simplement retallant o dibuixant lletres amb grafismes i colors. I si ens voleu enviar una foto l’afegirem a la col·lecció. Fem un abecedari!

Fem un abecedari !

Es poden fer abecedaris de gairebé totes les temàtiques. Uns dels més popular és el d’animals que ajuden als nens a identificar els noms i les lletres. Les fruites, els objectes de casa també son prou coneguts. N’hi ha però que utilitzen els objectes per confeccionar les lletres, en trobareu fets amb flors, dònuts mossegats, clips recargolats, peces de roba… o fins i tot nens que dibuixen amb el cos una lletra.

Fem un abecedari !

veure carpeta abecedaris a Pinterest

N’hi ha de força originals com els abecedaris fets amb les formes de les pedres o les fotos d’esquerdes d’edificis o objectes que semblen dibuixar lletres. La veritat és que ens agraden tots. Una variant d’abecedaris son els fets amb retalls de revistes on cal recollir lletres de diferents tipologies i grafies. Es poden confeccionar segons el color, majúscules o minúscules el criteri que més us agradi. I si us agrada experimentar amb grafismes podeu crear les vostres lletres barrejant grafismes, colors i mides. Tots resulten interessants.

Jugar amb l’abecedari

Una manera d’aprendre l’ordre alfabètic és jugant amb les lletres per construir un abecedari. Podeu fer lletres dibuixant en pedres o fent fitxes amb cartrons, buscant objectes… I a partir d’aquí buscar paraules que comencin per una lletra seguint una temàtica concreta, mirant els objectes del voltant o qualsevol norma que estipuleu.

  • Retallar lletres de revistes i caixes de cartró barrejant grafismes
  • Utilitzeu només un color. Busqueu objectes per dibuixar una lletra, retalls de revistes…
  • Pinteu lletres en pedres o fitxes de cartró.
  • Feu una lletra gegant utilitzant retalls d’una mateixa lletra

+ idees de com motivar als nens a escriure

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *