Trufes de praliné
La recepta de trufes de praliné és igual que la recepta de trufes de xocolata negra. Nosaltres les volíem fer amb xocolata negra, però coses que passen no en teníem. I no ens ha sabut gens de greu, el praliné és també boníssim. No fa pas massa que vàrem descobrir les rajoles de fondant de praliné i el toc, avellanat i suau ens agrada. Si preferiu les trufes de xocolata blanca, cap problema, tenim la recepta. Es prepara una mica diferent, les quantitats varien i queden molt bones.

Podeu combinar-les amb
trufes de praliné (o de xocolata negra). Ingredients

- 180 gr. xocolata de praliné de cobertura (la podeu substituir per xocolata negra)
- 130 gr. de nata de cuinar
- una cullereta d’oli de coco (el podeu substituir per mantega)
- per la cobertura; coco ratllat, fideus de colors, cacau en pols…
recepta trufes de praliné. Elaboració

Nata, xocolata i oli de coco.
- Foneu la xocolata al microones o el bany Maria, com preferiu.
- En un cassó poseu la nata i deixeu que arranqui el bull.
- Treure del foc i abocar-hi la xocolata. Barregeu molt bé.
- Un cop tingueu la nata i la xocolata ben barrejada afegiu-hi l’oli de coco. Continuar barrejant.
- Reserveu a la nevera fins que agafi consistència. Nosaltres la deixem gairebé 2 hores.
- Prepareu un bol amb els ingredients per a la cobertura: cacau en pols, fideus de xocolata… el que més us agradi. Nosaltres n’hem fet de dos tipus: xocolata negra i coco amb pell de taronja.
- Treure el bol de la nevera. Ara, amb les mans, els nens poden anar agafant la massa i fer boletes. Un cop fetes poseu-les al bol de la cobertura i arrebosseu trufa a trufa. *Al final hem decidit posar una estona la xocolata al congelador per poder fer bé les boletes. La massa a la nevera estava tova.
- Deixeu les trufes a la nevera. Si no us les mengeu totes, les podeu congelar dins un pot ben tapat.

Podeu substituir l’oli de coco per mantega.

Hem preparat dos arrebossats:
- Ratllat una peça de xocolata negra.
- Barrejant coco ratllat i una mica de pell de taronja.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Aquestes trufes són molt fàcils de fer i els nens les poden fer soles. Si son molt petits els haureu d’ajudar a la part dels focs, encara que és una elaboració molt senzilla. Pesar, posar al microones, barrejar, fer boletes… i decorar amb la cobertura.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
postres amb xocolata
receptes de Nadal per a nens