trufes de praliné amb dues cobertures
| |

Trufes de praliné

La recepta de trufes de praliné és igual que la recepta de trufes de xocolata negre. Nosaltres les volíem fer amb xocolata negre però coses que passen no en teníem. I no ens ha sabut gens de greu, el praliné és també boníssim. No fa pas massa que varem descobrir les rajoles de fondant de praliné i el toc avellanat i suau ens agrada. Si preferiu les trufes de xocolata blanca, cap problema, tenim la recepta. Es prepara una mica diferent, les quantitats varien i queden molt bones.

Podeu combinar-les amb trufes de xocolata blanca arrebossades amb coco.

trufes de praliné (o de xocolata negra). Ingredients

Trufes de praliné ingredients
  • 180 gr. xocolata de praliné de cobertura (la podeu substituir per xocolata negra)
  • 130 gr. de nata de cuinar
  • una cullereta d’oli de coco (el podeu substituir per mantega)
  • per la cobertura; coco ratllat, fideus de colors, cacau en pols…

recepta trufes de praliné. Elaboració

Trufes de praliné al foc

Nata, xocolata i oli de coco.

  • Foneu la xocolata al microones o el bany Maria, com preferiu.
  • En un cassó poseu la nata i deixeu que arranqui el bull.
  • Treure del foc i abocar-hi el xocolata fos. Barregeu molt bé.
  • Un cop tingueu la nata i el xocolata ben barrejat afegiu-hi l’oli de coco. Seguir barrejant.
  • Reserveu a la nevera fins que agafi consistència. Nosaltres la deixem gairebé 2 hores.
  • Prepareu un bol amb els ingredients per a la cobertura: cacau en pols, fideus de xocolata… el que més us agradi. Nosaltres n’hem fet de dos tipus: xocolata negra i coco amb pell de taronja.
  • Treure el bol de la nevera. Ara, amb les mans, els nens poden anar agafant la massa i fer boletes. Un cop fetes poseu-les al bol de la cobertura i arrebosseu trufa a trufa. *Al final hem decidit posar una estona el xocolata al congelador per poder fer bé les boletes. La massa a la nevera estava tova.
  • Deixeu les trufes a la nevera. Si no us les mengeu totes les podeu congelar dins un pot ben tapat.
Trufes de praliné

Podeu substituir l’oli de coco per mantega.

Hem preparat dos arrebossats:

Ratllat una peça de xocolata negra.

Barrejant coco ratllat i una mica de pell de taronja.


Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Aquestes trufes són molt fàcils de fer i els nens les poden fer soles. Si son molt petits els haureu d’ajudar a la part dels focs, encara que és una elaboració molt senzilla. Pesar, posar al microones, barrejar, fer boletes… i decorar amb la cobertura.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

Bon profit !

+ postres amb xocolata

+ receptes de Nadal per a nens

Nadal amb nens al Pinterest

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *