La recepta de trufes de praliné és igual que la recepta de trufes de xocolata negre. Nosaltres les volíem fer amb xocolata negre però coses que passen no en teníem. I no ens ha sabut gens de greu, el praliné és també boníssim. No fa pas massa que varem descobrir les rajoles de fondant de praliné i el toc avellanat i suau ens agrada. Si preferiu les trufes de xocolata blanca, cap problema, tenim la recepta. Es prepara una mica diferent, les quantitats varien i queden molt bones.

Podeu combinar-les amb trufes de xocolata blanca arrebossades amb coco.

trufes de praliné (o de xocolata negra). Ingredients

Trufes de praliné ingredients
  • 180 gr. xocolata de praliné de cobertura (la podeu substituir per xocolata negra)
  • 130 gr. de nata de cuinar
  • una cullereta d’oli de coco (el podeu substituir per mantega)
  • per la cobertura; coco ratllat, fideus de colors, cacau en pols…

recepta trufes de praliné. Elaboració

Trufes de praliné al foc

Nata, xocolata i oli de coco.

  • Foneu la xocolata al microones o el bany Maria, com preferiu.
  • En un cassó poseu la nata i deixeu que arranqui el bull.
  • Treure del foc i abocar-hi el xocolata fos. Barregeu molt bé.
  • Un cop tingueu la nata i el xocolata ben barrejat afegiu-hi l’oli de coco. Seguir barrejant.
  • Reserveu a la nevera fins que agafi consistència. Nosaltres la deixem gairebé 2 hores.
  • Prepareu un bol amb els ingredients per a la cobertura: cacau en pols, fideus de xocolata… el que més us agradi. Nosaltres n’hem fet de dos tipus: xocolata negra i coco amb pell de taronja.
  • Treure el bol de la nevera. Ara, amb les mans, els nens poden anar agafant la massa i fer boletes. Un cop fetes poseu-les al bol de la cobertura i arrebosseu trufa a trufa. *Al final hem decidit posar una estona el xocolata al congelador per poder fer bé les boletes. La massa a la nevera estava tova.
  • Deixeu les trufes a la nevera. Si no us les mengeu totes les podeu congelar dins un pot ben tapat.
Trufes de praliné

Podeu substituir l’oli de coco per mantega.

Hem preparat dos arrebossats:

Ratllat una peça de xocolata negra.

Barrejant coco ratllat i una mica de pell de taronja.


Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Aquestes trufes són molt fàcils de fer i els nens les poden fer soles. Si son molt petits els haureu d’ajudar a la part dels focs, encara que és una elaboració molt senzilla. Pesar, posar al microones, barrejar, fer boletes… i decorar amb la cobertura.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

Bon profit !

+ postres amb xocolata

+ receptes de Nadal per a nens

Nadal amb nens al Pinterest