Tronc de crema amb cobertura de xocolata
Avui tornem a fer provatures a la cuina. Ens estrenem fent aquest boníssim tronc de crema amb cobertura de xocolata. No és complicat de fer però sí una mica entretingut. Per preparar-lo hem buscat alguna recepta per internet i ens hem quedat amb un vídeo de YouTube. (teniu l’enllaç). Nosaltres l’hem preparat un parell de cops i en ambdós casos ens ha quedat supersuau. Us deixem la variant del tronc amb cobertura amb xocolata Ruby.

A partir d’aquesta recepta es poden fer mini troncs a l’estil dels Tigretons, substituint la crema per melmelada. Quan els provem ja us els mostrarem!
Tronc de crema amb cobertura de xocolata. Ingredients

Ingredients per fer el tronc
- 120 gr de farina
- 120 gr de sucre
- 4 ous
- ratlladura d’una llimona
- 1 pessic de sal
Preparar la massa del tronc
- La massa del tronc es fa baten les clares a punt de neu amb un pessic de sal i la meitat del sucre. En un altre bol batre els rovells amb el sucre. Incorporar la farina. Després afegcal afegir clares a punt de neu en tres cops, ara barrejant suaument amb una espàtula.
- Un cop tingueu la massa cal estendre-la de manera fina sobre la safata del forn a la que se li posa un paper sulfurat.
- Enfornar durant uns 12 minuts a 180º o quan la massa agafi color.
Com embolicar el tronc de rema
- veure vídeo de com embolicar el tronc – Més que posar-vos el nostre pas a pas, que és igual que el vídeo, us recomanem que el mireu. La veritat és que és molt fàcil de seguir. Les mesures i elaboració no l’hem variat, tret de la crema que us passem la recepta que hem fet. La cobertura, en el nostre cas, l’hem fet de xocolata blanca i de xocolata negra, al gust de casa.
Com fem la crema del farcit

Tronc farcit de crema. Nosaltres fem servir els sobres de flam / natilles de la marca Royal. Per fer la crema agafem les mesures del flam, però com que volem que la crema ens quedi un pèl espessa li posem menys quantitat de llet.
- 1 sobre flam Royal
- 1 branca canyella
- 1 tall de pell de llimona
- 5 cullerades de sucre
- 400 /450 ml de llet
Les instruccions per fer la crema són les que us indica al sobre. Nosaltres, després de reservar la llet de la tassa i el sobre, posem la resta de llet al foc amb el sucre, la canyella i la llimona. Quan arranqui el bull parem el foc i ho deixem reposar uns 60 minuts. Després seguim com marca les instruccions del sobre. Per fer aquest tronc hem fet dos cops crema (dos sobres). Es poden fer duplicant les mesures o fent dos cops la crema.
Cobertura amb xocolata Ruby

La xocolata Ruby s’extreu d’uns grans especials de cacau. El color rosat i el toc afruitat son 100% naturals. Això sí, és una mica més car que la resta de xocolates de cobertura.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… Batre les clares a punt de neu i els rovells amb el sucre. Poden decorar el tronc amb cobertura de xocolata afegint-li altres ingredients.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!
Bon profit!
+ postres per fer amb nens