Pastís de plàtan i nous sense mantega
Avui us deixem una recepta de pastís de plàtan i nous adaptada al nostre gust. Mirant receptes hem vist que la majoria hi posen mantega i nosaltres no li volíem posar. Així, doncs, partim del pastís de iogurt li afegim els ingredients que donen nom a aquest popular i boníssim pastís i el preparem amb algunes variants. Una recepta molt fàcil on els nens us poden ajudar.
Pastís de plàtan i nous sense mantega per fer amb nens
Motllo rectangular. S’eixample pel centre al coure’s.
Podeu fer servir qualsevol motllo que tingueu, nosaltres hem escollit aquest allargat on algun cop hem fet una súper magdalena. El pastís puja força i s’obre una mica per la part del mig, tot i així l’aspecte és força atractiu. Al ser tan alt ens ha costat una mica de coure per la part central (on s’ha obert), només cal controlar-lo bé.
Ingredients pastís de plàtan i nous
- 2 plàtans ben madurs
- un bon grapat de nous
- 1 iogurt
- un polsim de canyella al gust
- 1/2 de mesura del iogurt d’oli de gira-sol
- 1/2 de mesura del iogurt de lletl
- 3 ous mitjans.
- 2 mesures del iogurt de sucre moré
- 3 mesures del iogurt de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- sucre llustre per decorar
Elaboració pastís de plàtan
L’elaboració d’aquest pastís és també una mica diferent a la que fem normalment amb el iogurt de llimona.
Massa amb les nous abans de barrejar-les. Clares a punt de neu.
- Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu. Reservar.
- Xafar els plàtans amb una forquilla i empolsinar-los amb canyella. Reserveu.
- En un altre bol barrejar amb la batedora els rovells, el sucre i el iogurt fins aconseguir una massa cremosa.
- Afegir els plàtans amb les parts d’oli i llet. Barrejar fins tenir una massa homogènia.
- Incorporar la farina i el llevat. Ara barrejar a poca velocitat o a mà amb una espàtula.
- Trenqueu amb les mans les nous, no molt petites, i poseu-les dins el bol i barregeu amb l’espàtula. Si voleu més gust de canyella li podeu posar un altre polsim.
- Amb l’espàtula anar incorporant les clares amb un tres cops. Barregeu amb moviments envolvens sense batre.
- Tapar el bol i deixar-lo a la nevera aproximadament una hora. Aquest procés l’hem copiat de les magdalenes.
- Un cop el forn estigui calent treu-re la massa i posar-la dins el motlle. Nosaltres li hem posat un parell de tires de paper sulfurat de cuina.
- A 200 graus ens ha tardat 40 minuts. Cal anar vigilant sobretot la part central que és la que més costa de coure’s.
Treure’l del forn i deixar-lo sobre una reixa.
Enfarineu-lo amb sucre llustre.
Ideal per esmorzar o berenar.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. És molt fàcil de preparar i els nens ho poden fer pràcticament sols. Xafar els plàtans, mesurar els ingredients, trencar els trossets de nous… Deixeu que muntin les clares a punt de neu ! Un cop tret del forn el poden empolsinar amb sucre llustre i decorar-lo amb alguna nou o tallet de plàtan addicional.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ receptes pastissos