qui ha de triar l'activitat extraescolar dels nens
|

Qui ha de triar l’activitat extraescolar

qui ha de triar l'activitat extraescolar dels nens

Llegíem, no recordem on, que algú es preguntava qui ha de triar l’activitat extraescolar dels nens. Ostres, varem pensar, que no son els nens els qui han d’escollir? Sempre hem pensat que les activitats extraescolar les han de triar els nens. De què serveix apuntar al nostre fill a una activitat que no li agrada? Després ve quan ens cansen de seguida i finalment acaben deixant-la i no fen res. Ara bé, com en tot, sempre poden haver-hi excepcions condicionades pel tipus d’activitat escollida o simplement per algun altre motiu.

 

 

Qui ha de triar l’activitat extraescolar dels nens

Som partidaris d’oferir al nen un ventall de possibilitats mirant sempre que sigui possible que estigui a prop de casa o l’escola. Hi ha extraescolars que es fan dins l’escola i altres en centres esportius o espais condicionats per aquest tipus d’activitats. Esports, idiomes, música, dansa, patinatge, piscina, teatre… Mireu amb ell que fan, horaris, preus, què comporta cada activitat (caps de setmana de partits, competicions…) i valoreu junts quina pot ser la més adequada.

qui ha de triar l'activitat extraescolar dels nens

Extraescolars amb els amics

A l’hora d’escollir extraescolar els amics tenen molta importància. Generalment volen fer la mateixa activitat i no sempre han de coincidir els gustos. Si el vostre fill vol anar amb la seva colla no ha d’haver-hi cap problema si comparteixen interessos comuns.  Ara bé, si no és el cas, mireu de parlar amb ell i fer-li veure que l’extraescolar ha de ser una activitat especial que li agradi. Els amics ja els trobarà després.

També pensem que tenir un espai “exclusiu” fora del cercle d’amics habitual també és bo. Anar-hi sense els amics facilita que s’obrin a altres relacions d’amistat i els pot ajudar, en certa manera, a independitzar-se del grup principal, encara que en creï un de nou a l‘extraescolar.

 

Extraescolars si, extraescolars no

L’altra gran qüestió. Cal fer extraescolars? Tots els nens haurien de tenir accés a una extraescolar si volen, però no els hauríem d’apuntar de manera obligatòria. Moltes vegades els horaris del pares son, segurament, el primer condicionant de les extraescolars dels fills. I en certa manera son una necessitat per omplir el temps per poder-los recollir després de la feina. El cost de l’activitat també pot condicionar escollir una activitat o una altra o fins i tot cap. I aquest és un aspecte que s’hauria de tenir en compte des de l’administració per ajudar a la família que ho necessiti.

En definitiva, cal parlar-ho a casa i després de veure totes les possibilitats escollir plegats i valorant sempre l’opinió de l’infant o jove.

 

+ EDUCAR EN FAMÍLIA

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat