totnens-cat112-generalitat1

De la mateixa manera que creiem que a una certa edat els nens haurien de saber el seu nom, l’adreça on viuen i el telèfon encara que que ho puguin dur etiquetat a la roba o en qualsevol dels objectes que utilitzen quan surten de casa, pot resultar molt útil saber-se de memòria quin és el telèfon d’emergències. No se sap mai quan i per què s’haurà de fer servir però informar al nen que davant d’un determinat imprevist o d’una emergència la trucada al 112 pot servir-li de molt.

El web del CAT112 han introduït uns jocs interactius perquè els nens memoritzin de manera lúdica el telèfon d’emergències i aprenguin quan s’hi ha de trucar i quan no.

totnens-cat112-generalitat2

Els diferents jocs estan separats al menú principal en dos grups d’edat (0-6 anys i 7-13 anys).

totnens-cat112-generalitat3

A cada franja d’edat hi ha tres trencaclosques diferents amb la vinyeta d’una emergència (un rescat a la muntanya, un accident de trànsit, un incendi…) i ensenyen amb dibuixos situacions concretes en què s’ha de trucar al telèfon d’emergències.

totnens-cat112-generalita4

Cada franja d’edat té quatre tipus de jocs diferents, es pot escollir entre jocs de memòria, d’associació, trencaclosques o sopes de lletres.

En el joc de memòria s’han de fer parelles a escollir entre les situacions en què cal trucar al 112 i en aquelles que no s’hi ha de trucar; els professionals d’emergències que hi treballen –policies, bombers, metges, protecció civil, agents rurals-, i els diferents vehicles d’emergències. A més, en cada connexió, el joc de memòria ordena les peces de manera diferent, així que els nens poden tornar-hi a provar sort tants cops com vulguin sense repetir la partida.

La sopa de lletres amaga sis paraules relacionades amb el 112 i el joc de l’associació ajuda a aprendre, sempre amb dibuixos de colors vius, el missatge de quan s’ha de trucar a emergències (fuita de gas, robatori, accident laboral, persona que s’ha perdut, malaltia,…) i quan no s’ha de trucar mai (per fer bromes, per demanar informació, per fer tràmits mèdics,etc.).

És molt important que els nens sàpiguen què és el telèfon d’emergències 112, per a què serveix i quan cal trucar-hi i quan no.

És el mateix telèfon a tots els països de la Unió Europea, per tant és especialment interessant que el coneguin de cara a les vacances si marxeu fora.

Un infant informat és un infant protegit.

 

1 boca, 1 nas, 2 ulls una altra manera per memoritzar-lo

+info Nens i CAT112

 

Save