excursions a roques foradades

Hi ha indrets que tenen atractius especials per fer una sortida més enllà de la bellesa de l’entorn. En aquest post recollim algunes de les excursions a roques foradades de Catalunya. Totes aptes per descobrir amb nens. La caminada us permetrà visitar un objectiu singular modelat, en la majoria dels casos, de manera natural. A peu de foto trobareu l’enllaç de l’itinerari de la sortida.

excursions a roques foradades de Catalunya

roca foradada de Gava, camí del castell d’Eramprunya

veure fitxa

Agafar el sender GR-92 senyalitzat amb les marques blanques i vermelles. Tot just començar passareu per entre dos blocs de gres vermell situats al sud del replà. En el primer tram de l’excursió i després d’una forta pujada es troba la a singular Roca Foradada. L’itinerari continua fins el castell. Baix Llobregat – Ruta lineal 2,6 m.

roca foradada del Montsià, el mirador del Delta de l’Ebre

roca foradada del Montsià, el mirador del Delta de l'Ebreveure fitxa

S’hi pot pujar des de diferents punts des de l’aparcament el Cocó d’en Jordi. Aquí s’ha escollit la més curta, però amb més pendent.La tornada es pot fer seguint un altre sender, més suau i un pèl més llarg. Montsia- Ruta lineal 2,3 Km.

 

Forat de la Vella als Ports

Forat de la Vellaveure fitxa

La ruta del Racó de la cova d’en Marc i Forat de la Vella als Ports és una atractiva excursió apte per fer amb nens. La ruta comença des de la passarel·la del barranc de la Vall però haureu de deixar el cotxe a l’àrea de lleure. Montsià – Ruta lineal 2,6 Km.

roca foradada Cantonigros, un racó de conte de fades

veure ruta

L’excursió fins la roca Foradada a Cantonigròs, un indret de conte de fades al mig del bosc. Es tracta d’una sortida per fer en família molt agradable i bonica. Cal tenir present, però, que si hi aneu amb nens molt petits els haureu de dur a coll o en una motxilla ja que el camí, encara que no és massa llarg, els pot presentar certes dificultats. Osona – Ruta lineal 2,2 Km.

roca foradada de Montserrat

veure ruta

La ruta de les Agulles i Frares Encantats és una de les clàssiques excursió pel Parc Natural de Montserrat. Una ruta circular i senyalitzada que permet contemplar una de les parts més boniques del massís. L’itinerari és apte per fer amb nens acostumats a caminar. Anoia – Ruta circular 7,5 Km.

roca foradada a la Desenrocada, ruta de Gaudí

veure ruta

En aquesta ruta ens acostarem fins el Collet Rodó el lloc que va inspirar Gaudí. Un indret impressionant on el paisatge serveix com a model d’alguns dels detalls de la magnifica obra de l’arquitecte. La forma de les roques, les ombres i llums formen part de la inspiració. Baix Camp – Ruta circular 4,5 Km.

 

la Foradada, camí de Punta de la Barrina

la Foradada camí de Punta de la Barrinaveure ruta

Camí del sostre de l’Alt Camp haureu de passat per dos ponts naturals de roca. La Foradada és el punt de parada quasi obligat per fer la foto. Després d’una segona foradada s’arriba al pas equipat per continuar fins el cim. Alt Camp – ruta circular – 9Km.

 

La Foradada seguint el torrent de Colobrers

Torrent de Colobrers a Sabadell

veure ruta

Dins el Parc Fluvial del Ripoll es troba el tram del Torrent de Colobrers, un dels seus afluents. L’itinerari que segueix el torrent està envoltada d’exuberant vegetació i diferents petits ponts de fusta us permeten creuar el torrent. La Foradada és un túnel artificial convertit ara en gran atractiu. Vallès Occidental – ruta circular – 9,5Km.

 

roca foradada de Can Gol, ruta prehistòrica

roca foradada de Can Gol, ruta prehistòricaveure fitxa

Una foradada força diferent. Un dels atractius de la ruta prehistòrica de Can Gol és la pedra foradada. L’itinerari és curt i fàcil però té un desnivell considerable. Es pot fer amb nens tot xino-xano. L’atractiu d’anar descobrint els diferents tipus d’arquitectura. Vallès Oriental – Ruta lineal 4 Km.

Més roques foradades a altres webs

 

Bones rutes !!!

+ excursions amb nens