baner tram baix

Què fem?

Roca Foradada de Vallromanes

  1. Home
  2. »
  3. Roca Foradada de Vallromanes
Roca foradada a Vallromanes
Roca foradada a Vallromanes
adreça:
Vallromanes Vallès Oriental (el)

 

 

 

L'excursió fins la Roca Foradada de Vallromanes és fa com un passeig. L'itinerari no està senyalitzat però és fàcil de seguir i trobar. Podeu començar des de la mateixa església o podeu arribar en cotxe fins la urbanització Cal Tàbac. Estem dins el Parc Natural de la Serralada del Litoral. La roca també se l'anomena la Pedra foradada de Vallromanes.

 

Roca Foradada de Vallromanes

roca foradada Vallromanes

La pedra foradada de Vallromanes

Es tracta d'una cova artificial excavada en roca granítica possiblement va ser una cambra sepulcral, tipus hipogeu. El forat és una càmera de planta ovalada i sostre esfèric. Roca: 3,64x3,75x2,66 m, perímetre aproximat d'11 m. Cambra: 1,40x1,10x0,93 m. Boca: 0,94x1,02 m. (info)

roca foradada Vallromanes

Fem una foto! a la Pedra Foradada de Vallromanes

Ara s'ha convertit en un indret típic per fer una sortida curta i per immortalitzar-la amb una foto.

La ruta no presenta cap dificultat, passareu per una pista sense asfaltar per continuar fins l'esplanada o Plana de Cal Cabrit. Aquí trobareu més pedres megalítiques. Creueu l'esplanada i entreu al bosc, de seguida trobareu immenses roques, entre elles la Foradada.

Us deixem l'enllaç del web ambbotes on trobareu més fotos de roques granítiques. També fan una reflexió sobre si aquests tipus de roques foradades son artificials o naturals.

 

Altres llocs d'interès

Vallès Oriental amb nens

+ roques foradades

BOSCOS MÀGICS

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: