Castell d’Eramprunyà i la Roca Foradada

 1. Home
 2. »
 3. Castell d’Eramprunyà i la Roca Foradada
adreça:
Gavà, Baix Llobregat (el)

 

 

 

 

El castell d'Eramprunyà de Gavà s'alça a 400 metres sobre el nivell del mar al massís de Garraf. Rodejat de penya-segats, només és accessible des de l'est. S'hi accedeix seguint un sender que surt des des de l'ermita de Bruguers. Un dels atractius de l'excursió és la Roca Foradada parada obligada per fer una foto. Podeu fer l'excursió dins la visita guiada al castell (segon diumenge de cada mes) o anar-hi per lliure (sense entrar al castell).

 

Castell d'Eramprunyà i la Roca Foradada. Dades

 • Distància: 2,16 m.
 • temps: 45 minuts
 • Dificultat: fàcil (amb algun tram una mica més exigent)

La ruta que us portem forma part d'un itinerari més llarg que arriba fins el Puig de les Agulles. Aquí només expliquem l'excursió fins la Roca Foradada i el Castell d'Eramprunya.

 

Castell d'Eramprunyà i la Roca Foradada. Itinerari

L'excursió té com a punt de partida l'ermita de Bruguers (Km 4,7 de la BV-2041) que va de Gavà a Begues. A l'esplanada de l'ermita surt el camí que enfila cap el castell.
Castell d'Eramprunya i la Roca Foradada
 • Agafar el sender GR-92 senyalitzat amb les marques blanques i vermelles. Tot just començar passareu per entre dos blocs de gres vermell situats al sud del replà.
 • En el primer tram trobem una forta pujada que compensa pel fet de trobar de seguida la singular Roca Foradada.
 • El camí continua pujant i en alguns casos us caldrà grimpar en alguna roca força gran. Res que els nens , amb una mica d'ajut, no puguin salvar. A mesura que pugeu podreu veure la Cova de la Mare de Deu de Bruguers. Un forat considerable a la roca. S'hi pot accedir des de dalt la Creu per un tram equipat (apte per a nens més grans).
 • Una mica més amunt de la Roca Foradada, a la dreta del camí, hi ha una petita cova. S'hi accedeix per un sender costerut. El seu interior, esculpit pel vent i l'aigua és força curiós de veure. Un cop vista la cova cal tornar al camí del Castell.

Castell d'Eramprunya i la Roca Foradada

 • Continuar fins arribar a una petita esplanada seguint el GR-92. Ens trobem als peus de les muralles i només queda l'últim tram fins a dalt.

Castell d'Eramprunya i la Roca Foradada

 • Per un tram una mica costerut i seguint els pals indicadors s'arriba fins les tanques del Castell. No es pot visitar lliurement, cal accedir-hi fent una visita guiada.
 • La tornada es fa refent el camí.

 

El Castell d'Eramprunyà. Visites guiades

Castell d'Eramprunya i la Roca Foradada

L'accés al castell es fa mitjançant visites guiades que s'organitzen des del Museu de Gavà. Les visita concertada es realitzen cada segon diumenge de mes (d'octubre a juny) i són gratuïtes. Es recomana confirmar. Les visites s'inicien a les 10 del matí davant l'ermita de Bruguers (carretera de Gavà a Begues, km 4,600).

Consulteu aquí les dades

El castell té dos recintes, el superior o sobirà, lloc fortificat per excel·lència, i el jussà o de baix. Estan separats per un fossat que era salvat per un pont. Un tercer recinte exterior, encara força més baix, es tanca per una muralla més tardana que data probablement del temps dels Marc.

 

Altres llocs d'interès

 

 

INSTAGRAM