Canelons d’estiu de tonyina per fer amb nens
Avui us portem una recepta de canelons d’estiu de tonyina per fer amb nens. La base és la tonyina a la que li podeu afegir una varietat àmplia d’ingredients. Els petits cuiners us poden ajudar a escollir ingredients, tallar-los ben petits, barrejar i omplir la pasta. Ben posats en una safata o directament al plat amb maionesa o salsa rosa per sobre.
Canelons d’estiu de tonyina per fer amb nens
Nosaltres sempre que fem aquest canelons freds fem fem servir la pasta que ja ve tallada en forma de cilindre. Només cal bullir-la segons especificacions dels paquet i omplir. També es poden fer amb les plaques típiques dels canelons, on en comptes d’omplir us caldrà embolicar. Podeu triar els dos tipus de pasta seca tenint en compte que la que ve en forma de cilindre a vegades es trenca o pot resultar més difícil d’omplir.
I si us ve més de gust una lasanya freda, doncs, això, trieu les plaques de lasanya i ompliu, capa a capa amb el mateix farcit.
La massa d’aquest canelons és un pèl diferent al les plaques de canelons convencionals. També son una mica més grans. Per això cal tallar tots els ingredients ben petits.
Canelons d’estiu. Ingredients
Les quantitats depenen de la quantitat de canelons que feu i de com els ompliu. Avui n’hem fet 16 unitats.
- pasta pels canelons
- tonyina de llauna
- enciam
- olives (verdes o negres o ambdues segons els gust)
- potes de cranc
- pastanaga ratllada
- tomàquet
- maionesa
- ou dur (opcional)
- anxoves (un parell de filets)
- formatge tipus emental (opcional)
- cogombre (opcional)
- salsa rosa (opcional)
- … afegiu altres ingredients que us agradin
Canelons de tonyina. Elaboració
- Primer escolliu els ingredients del farcit. En aquesta recepta li hem posat: tonyina, tomàquets cherris, pastanaga ratllada, anxoves, formatge, potes de crac, olives i enciam. Tot tallat molt petits, tret de la pastanaga.
- Aneu posant els ingredients en un bol gran i barregeu cada cop que n’incorporeu de nous.
- Si veieu que les quantitats son suficients afegiu-hi maionesa i barregeu bé. Recordeu que sempre és millor que us sobri farcit que no que en falti.
- Bulliu la pasta segons les instruccions del paquet.
- Aneu omplint els canelons amb una cullera petita. Poseu-los drets i obriu-los, us anirà més bé per farcir. Si es trenca algun dels cilindres de pasta no passa res, l’acabeu d’obrir, poseu la massa i emboliqueu. Si feu servir els canelons de plaques, doncs, emboliqueu. Mireu de repartir la massa entre tots els canelons.
- Aneu posant els canelons a cada plat o en una safata.
Com decorar els canelons de tonyina
Els podeu decorar amb maionesa, olives, una mica de pebrot de pot, ou dur tallat… Nosaltres preferim no decorar-los i així cadascú es posa la quantitat de maionesa que vol per sobre. Per fer la foto li hem posat uns tallets d’olives verdes.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Escollir els ingredients per al farcit. Tallar-los molt petits i anar-los incorporant al bol. Després, un cop posada la maionesa i la pasta bullida anar-los farcint. Segur que als nens els agradarà decorar-los ja sigui amb olives tallades, una mica de tomàquet… o salsa rosa.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ receptes per a petits cuiners