Com fer pintura comestible a casa
| | |

Com fer pintura comestible a casa

Com fer pintura comestible a casa per a nens

Avui entrem a la cuina però no farem cap recepte per menjar. Avui us mostrarem com fer pintura comestible a casa per pintar  o dibuixar amb ingredients que es troben a la cuina. Farina, llet, iogurt, aigua, espècies, fruites, verdures… L’avantatge d’aquest tipus de pintures és múltiple, per un costat no són pintures tòxiques i resulten ideals per als més petits que s’ho posen tot a la boca. Per un altre costat permeten crear tonalitats diverses tot jugant amb els ingredients i colors. Alhora proporcionen als nens una activitat lúdica i creativa on es barreja la cuina amb la creativitat artística.

Veure post de la foto central

Com fer pintura comestible a casa per a petits grans artistes

 

Pintures amb llet i colorants

Com fer pintura comestible a casa per a nens

veure font original

Els ingredients, la llet i el colorant alimentari, són comestibles, per tant la pintura la pot preparar els nens petits. Poseu en diferents bols o gots una mica de llet. Tinteu-la amb diferents colorants i llestos. Per fer-ho més divertit podeu pintar una llesca de pa. El nens poden dibuixar el pa i després menjar-se’l tranquil·lament. Recordeu que els pinzells han de ser nous!

 

Pintures amb gelatina i colorants

Com fer pintura comestible a casa per a nensveure font original

Dissoldre un sobre de gelatina sense sabor ni color en aigua calenta (segons instruccions dels sobre). Un cop ben freda repartiu-la en diferents recipients. Poseu una gota de colorant alimentari en cada pot. Ja podeu pintar. Es pot pintar amb els dits o amb un pinzell, segons la textura que us quedi.

 

Pintura amb farina, sal i colorants

Com fer pintura comestible a casa per a nens

Recepta freda

veure font original

En aquest cas la pintura és una mica més sòlida i ideal per pintar amb els dits. Només necessiteu un got de farina, un de sal i un altre d’aigua. Barregeu la farina i la sal. Després incorporeu-hi l’aigua. Un cop ben barrejat li podeu donar el color amb les gotes de colorant alimentari. Si voleu una consistència més líquida haureu d’afegir-hi una mica més d’aigua. Aquesta pintura es pot guardar en pot hermètics i fer-la servir en diferents ocasions. També podeu fer combinacions de colors.

Recepta feta al foc

veure font original

En aquesta ocasió es barregen els ingredients al foc fins o obtenir la consistència adequada. Un cop teniu la massa s’ha de repartir en diferents pots (millor amb tapa per poder-la conservar). Poseu unes gotes de colorant a cada pot i barregeu. Ja teniu una pintura per a dits.

 

 

Pintura amb iogurt i colorants per als més petits

Com fer pintura comestible a casa per a nensveure font original

Aquesta manera de fer pintura és ideals per als més petits. Només necessiteu un iogurt, millor tipus griego, per la consistència, i colorants. Poseu en pots diferents una mica de iogurt, barregeu-li els colorants i llestos. Es recomana pintar sobre un full gruixut o cartolina. Els nens poden pintar amb les mans o amb un pinzell.

 

Pintures de gel per fer aquarel·les

Com fer pintura comestible a casa per a nensveure font original

Encara que segurament són més indicades per l’estiu. són igualment divertides de fer servir. Glaçons amb unes gotes de colorant. Ideal posar-hi un pal per poder-les fer servir millor.

 

Pintures amb espècies com a colorants naturals

Com fer pintura comestible a casa per a nensveure font original

Si voleu donar calidesa i olor a les vostres aquarel·les casolanes podeu utilitzar diferents espècies com a colorants. Cúrcuma, canyella, pebre vermell, cafè molt, safrà, curri… Colors naturals barrejats amb aigua.

 

Colorants naturals per fer pintures no tòxiques

Com fer pintura comestible a casa per a nensfoto

En la majoria de pintures que us mostrem els colorants que s’utilitzen són els alimentaris. Els podeu trobar en la majoria de supermercats. Productes que es barregen amb els aliments simplement per donar color a pastissos, galetes o mantega, per exemple. Tenen l’avantatge que amb unes gotes donen de seguida color i que al barrejar-los entre ells podeu crear colors nous.

Pintures amb fruites, vegetals o espècies

Si teniu ganes d’experimentar més podeu fer servir espècies, vegetals o fruites, com a colorants. Les espècies cal que estiguin ben mòltes dissoldre-les millor amb aigua. En el cas de fruites i verdures podeu obtenir color bullint les fulles, peles o polpa fins obtenir la tonalitat desitjada. Com que en el post només portem pintures no tòxiques i comestibles només els barrejarem amb aigua o oli de gira-sol.

 

Bona feina !!!

+ tècniques pictòriques per a nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Entrada similar

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *