Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Mina de ferro Llorts

  1. Home
  2. »
  3. Mina de ferro Llorts
Mina de Llorts d'Ordino
Mina de Llorts d'Ordino
adreça:
Avinguda de l’Angonella s/n, Llorts Parròquia d'Ordino
coordenades: 42.5998169 / 1.530203

 

 

 

La visita a la Mina de ferro de Llorts d'Ordino permet descobrir el treball de la siderúrgia al Principat d’Andorra entre els segles XVII i XIX, període durant el qual aquesta activitat va ser una de les principals fonts d’ingressos del país. Actualment, la mina està oberta al públic durant la temporada d’estiu i només s’hi conserva una galeria d’uns 30 metres de llargària. Activitat familiar d'estiu.

 

Mina de ferro de Llorts d'Ordino

Mina de Llorts d'Ordino

Mina de Llorts d'Ordino

Si esteu per Andorra a l'estiu aquest és una activitat divertida per fer amb nens.  I si voleu saber més coses sobre la història d’Andorra, podeu fer la Ruta del Ferro i visitar també la farga Rossell. Aquesta mina, juntament amb les de Sedornet i els meners de Ransol, alimentaven les fargues de la parròquia d’Ordino. La de Llorts data del segle XIX i només va estar en explotació durant quatre anys, a causa de la reduïda quantitat de mineral de ferro que hi van trobar.

Mina de Llorts d'Ordino

Excursions amb nens a Andorra: La Ruta del Ferro

Podeu complementar la visita fent la bonica excursió per la Ruta del Ferro per veure seguir les diferents escultures que hi ha al llarg de l'itinerari. La Ruta del Ferro és un itinerari homenatge a tots aquells que varen transportar el ferro des de la mina de Llorts fins la forja Rossell. Excursions amb nens a Andorra per l'antic camí dels miners en un recorregut d'anada i tornada des de la població de Llorts fins La Cortinada.

Dino, el Tamarro d'Ordino

Dino, el tamarro d'Ordino

Dino, el Tamarro d'Ordino, el trobareu al costat de l’estació d’esquí d’Ordino Arcalís. AQUÍ teniu informació de tots els Tamarros.

Senders màgics amb valors afegits

ruta el bosc del minairons

El valor afegit dels petits senders màgics de Macarulla es troben en la ruta i en els diversos elements que conformen la descoberta, els jocs i les sorpreses “amagades” de cada traçat. Han estat ideats i fets per artistes i artesans locals amb materials nobles i respectuosos amb el medi natural, com ara la fusta, el ferro, la pedra i altres, i estan plenament integrats en el paisatge.

A les oficines de turisme trobareu els quaderns que permetran descobrir a cada família els petits senders màgics de Macarulla. A més, una vegada realitzat l’itinerari, us podreu descarregar el diploma que us acreditarà com a “macarulles”.

 

 

Altres llocs d'interès

+ Andorra amb nens

+ museus de Catalunya

 

 

INSTAGRAM