Cova de l’Angerra a Les Roques de Benet als Ports

 1. Home
 2. »
 3. Cova de l’Angerra a Les Roques de Benet als Ports
adreça:
Horta de Sant Joan, Terra Alta (la)

 

 

 

La ruta fins la cova de l'Angerra a les Roques de Benet als Ports és un itinerari curt i accessible per fer amb nens. El sender, amb alguns trams rocosos, es pot fer tot xino-xano ajudant als més petits en algun petit desnivell. La cova és visitable i en la seva part inicial apte per a nens. Després, depèn de les ganes i capacitats del grup. És fosca, per tant, us caldrà portar llanternes.  Un paratge abrupte, rocós i escarpat reialme de les cabres salvatges i els voltors en un paisatge ple d'encants.

En aquesta entrada només seguirem l'itinerari fins la cova. Des de Abriendo huella, al sortir de la cova segueixen cap el Castell de les Roques de Benet a 1017 m (100Cims). Es pot fer amb nens acostumats a caminar. Cal tenir present, però, el tipus de terreny pedregós que trobareu. Aquí te niu la ruta de totnens. La tercera part del post, la ruta fins el Toll Blau als Estrets d'Arnes, si que l'hem incorporat a totnens. La sortida parteix d'Horta de Sant Joan en ple Parc Natural dels Ports. Un dia ben aprofitat!

 

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports. Dades i mapa

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

Com arribar al punt d'inici de l'excursió.

 • La ruta surt des del municipi d'Horta de Sant Joan en direcció a Vall-de-Roures. A poc més d'1 Km, abans de la gasolinera cal girar a l'esquerre en direcció al Parc Natural dels Port. (veureu un cartell).
 • Seguir fins arribar al mirador. L'últim abans de trobar la pista de muntanya.
 • En poc més de 5 Km es troba el següent desviament, a l'esquerre. Aquest condueix, per pista de terra a la part alta de la muntanya. Hi ha cartells informatius. A la dreta surt la pista cap a l'àrea de la Franqueta.
 • Cal seguir endavant, per la pista de 4x4, en aquest moment també és apte per fer-la en turisme.La pista rodeja el Castell de les Roques de Benet direcció el Coll de Membrado.
 • Una última bifurcació, indicada amb un cartell indica el camí de les Roques.
 • També trobareu un parell de fites de pedres amb cartells indicant el camí. La primera assenyala una torrentada direcció a la part alta de la muntanya. La segona marca el sender normal per pujar. I és aquesta última fita que cal seguir.
 • Aparcar el cotxe i agafar el camí marcat a la fita.

 

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports. Itinerari

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

Un cop aparcat el cotxe sortir de la pista i seguir el sender que hi ha a la segona fita de pedra. Aquí comença el sender que enfila cap a la cova. Després de caminar una mica ja podreu veure l'impressionant Moles dels Biarnets, més endavant ja es podrà contemplat la Pena del Gall.

 • Al principi el sender és suau i agradable de seguir encara que aviat començarà a canviar d'aspecte.
 • El camí segueix pujant per dins el bosc i cap salvar algun que altre desnivell rocós. Per als nens pot resultar una aventura. Cal estar atents ja que el camí creua alguna pedrera i podria ser complicat per als més petits.

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

 • A la sortida del bosc, en una clariana, les Moles de Biarnet ja queden al descobert i el paisatge dels Ports ja mostra bona part dels seus atractius.
 • A dalt del camí, sota una balma de la muntanya es troba i situada en un petit enclavament es troba la cova de l'Angerra. Una petita cavitat visitable que amaga alguna petita meravella.
 • Cal seguir "escalant" una mica per superar alguna que altra part de roques del camí. Res que l'ajut d'un adult o un nen amb ganes d'aventura no puguin superar. Tot i així cal assegurar les passes i ajudar-se de la mà en cas de necessitat per salvar alguna roca.

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

 • En una petita esplanada es troba la cova. Una entrada feta de pedra li dóna un aspecte singular.

Després de visitar-la cal refer el camí per tornar.

 

La cova de l'Angerra

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

La cova disposa d'una primera estança que no necessita llanterna. Si voleu entrar una mica més us caldrà il·luminar-vos. Així podreu veure-la bé per dins. A les fotos la claredat de la cova es deu als flash de la càmera. Superada l'estança principal un forat ens condueix a dins de la muntanya. Hi trobareu estalagmites i estalactites.

Cova de l'Angerra a Les Roques de Benet als Ports

A la segona estança de la cova hi han més formacions al sostre que no para de gotejar. Aquí hi ha una espècie de recipient natural que recull part de l'aigua que cau. resulta curiós i força espectacular. Al fons una estreta obertura dona pas a una última estança. Cal entrar-hi gatejant.

 

 

 

Altres llocs d'interès

Rutes en família: de Bot a la Fontcalda – Via verda de la Terra Alta

Les fonts d’Horta de Sant Joan

Els Estrets d’Arnes, excursió als Ports

 

Terra Alta amb nens

Terres de l'Ebre amb nens

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save