Estrets d’Arnes, excursió als Ports

  1. Home
  2. »
  3. Estrets d’Arnes, excursió als Ports
adreça:
Arnes, Terra Alta (la)

 

 

 

L'excursió amb nens als Ports és una de les moltes sortides per fer amb nens dins el Parc Natural, a la comarca de la Terra Alta. L'excursió resseguir un tram dels Estrets d'Arnes, des de l'aparcament de Lliberós fins l'àrea de lleure de la Franqueta. Aquest itinerari se sol fer al revés, començant des de la Franqueta i agafant el sender que va per l'Estret, d'anada i tornada. L'itinerari no presenta dificultats, és pràcticament pla i molt agradable de seguir. Us aconsellem fer parades per poder descobrir i gaudir del paisatge i de l'entorn.

Des de l'àrea de lleure surten diferents rutes per fer a peu amb nens. Podeu anar cap a La Cova de Picasso, El racó de Corretja i la Roca Llisa. Trobareu el detall de les excursions a web del Parc Natural dels Ports.

 

Estrets d'Arnes, excursió als Ports. Dades i mapa

Excursió amb nens als Ports: els Estrets d'Arnes

veure pdf dels itineraris des de la Franqueta

La sortida pels Estrets d'Arnes comença des de la mateixa població d'Arnes en direcció a l'aparcament de Lliberós on cal deixar el cotxe. Recordeu que també es pot fer la mateixa sortida començant a l`àrea de lleure de la Franqueta a Horta de Sant Joan.

Excursió amb nens als Ports: els Estrets d'Arnes

*L’itinerari es pot fer més curt, sortint des de l’aparcament de Lliberós, amb un recorregut de 2,4 km en 30 min (4,8 km en 1 h, anar i tornar)

 

Els Estrets d'Arnes, refugi de fauna salvatge

Els Estrets d'Arnes són un dels indrets més bonics i característics de la geologia dels Ports. Formen part de la Xarxa Natura 200 i actualment són refugi de fauna salvatge i zona d'interès geològic. Una geologia formada per impressionants moles de parets de conglomerats i cingleres on hi nidifiquen diverses aus rapinyaires. El voltor és una au protegida i si teniu sort en podreu veure al llarg del recorregut al igual que les cabres hispàniques. La presència permanent d'aigua ha facilitat que s'hi puguin trobar peixos i petits invertebrats que no poden habitar en altres parts dels Ports. El paisatge que trobem al llarg del recorregut d'aquest riu Estrets és divers i espectacular.


Àrea de lleure de la Franqueta

Per arribar-hi cal agafar la carretera T-330 i a l'alçada d'Horta de Sant Joan, seguir l'indicador que diu Els Ports. Continuar pel camí asfaltat aproximadament uns 9,5 Km fins arribar a la Franqueta.

http://www.arnes.altanet.org/

Àrea de la Franqueta

Hi trobareu forces taules de pedra i un parell de taules de fusta en una petita zona a cobert. L'àrea de pícnic també disposa d'una font i una zona infantil amb gronxadors. Té un accés fàcil al riu.

S'hi han instal·lat diferents panells informatius que indiquen les excursions que es poden fer per la zona. La zona és de fàcil accés, amb una bona oferta de senders i dos espais interpretatius a l'aire lliure, el del mas de Quiquet i el de la Marbrera.

Coordenades a l'àrea de la Franqueta: ETRS89 x:273244 y:4527572  /  long 0º 18' 37" lat 40º 52' 8"

 

Altres llocs d'interès

Rutes en família: de Bot a la Fontcalda – Via verda de la Terra Alta

Ruta en família: les fonts d’Horta de Sant Joan

Àrea de lleure de la Franqueta

Terra Alta amb nens

Terres de l'Ebre amb nens

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save