Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Àrea de lleure de la Franqueta

  1. Home
  2. »
  3. Àrea de lleure de la Franqueta
adreça:
Horta de Sant Joan, Terra Alta (la)
coordenades: 40.8680798 / 0.3086563

 

 

 

L'àrea de lleure de la Franqueta està situada dins el Parc Natural dels Ports al terme municipal d'Horta de Sant Joan. L'àrea és punt d'inici de diferents rutes per la zona. Situada a la vora del riu dels Estrets és ideal per remullar-s'hi després d'una excursió. La zona és de fàcil accés i disposa de taules de pícnic, font i zona infantil amb gronxadors. Des de la mateixa àrea de lleure hi surten senders i dos espais interpretatius a l'aire lliure, el del Mas de Quiquet i el de la Marbrera.

 

Àrea de lleure de la Franqueta. Què hi trobareu?

Es pot accedir a la Franqueta des del municipi d'Horta de Sant Joan o si es ve, a peu, pel recorregut dels Estrets d'Arnes (veure ruta al final del post).

  • Taules de pícnic de pedra distribuïdes per la la zona. En un cobert, on abans hi havien les barbacoes, s'hi han instal·lat dues taules de pícnic de fusta.
  • A la part de baix, a tocar del riu, hi ha una zona infantil amb diferents gronxadors.
  • Disposa d'una font.
  • Els plafons d'informació sobre el bosquet de xops que envolta l’àrea i el sistema de poda d’alçada que s’hi va aplicar el 2007. Panells amb textos, fotografies i il·lustracions.
  • Panell informatiu de les diferents rutes que es poden fer des d'aquí.
  • Zona d'aparcament a la mateixa àrea de la Franqueta.

 

Itineraris des de l'àrea de La Fanqueta

Àrea de lleure de la Franqueta

veure pdf informatiu dels diferents itineraris

La zona és de fàcil accés, amb una bona oferta de senders i dos espais interpretatius a l'aire lliure, el del mas de Quiquet i el de la Marbrera.

 

Com arribar-hi

Des de la T-330, a l'alçada d'Horta de Sant Joan, seguim un rètol que indica "Els Ports". Continuem pel camí asfaltat, després de 9,5 km arribem a l'àrea de la Franqueta.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM