de Bot a la Fontcalda – Via verda de la Terra Alta

  1. Home
  2. »
  3. de Bot a la Fontcalda – Via verda de la Terra Alta
adreça:
Bot, Terra Alta (la)

 

 

 

La ruta en família que va de la població de Bot a la Fontcalda és un tram de la Via Verda de la Terra Alta. Un recorregut suau i fàcil que podeu fer a peu o tot pedalant amb bicicleta amb els nens. L'itinerari connecta la Via Verda de les Terres d'Ebre i passa per la Terra Alta i el Baix Ebre amb la Vall de Zafán. Un camí molt ben condicionat ample i adaptat per a tothom. Inclou uns quants túnels foscos per això es recomana portar una llanterna. El túnel més llarg de la ruta fa 750 m de llargada i foscor.

Durant tot el recorregut podreu observar unes vistes magnífiques. Bona part del trajecte es fa vorejant la llera del riu Caneletes fins arribar a l'Ebre.

De Bot a la Fontcalda - Via verda de la Terra Alta

L'itinerari que us mostrem aquí ressegueix un tram de 5 quilòmetres de la Via Verda de la Terra Alta. Comença a Bot i acaba a la zona de lleure de la Fontcalda.

La Fontcalda

  • Podeu portar-vos el dinar i reposar una bona estona a la zona de pícnic. La trobareu situada darrera del Santuari. Disposa de servei de barbacoa, lavabos i taules. Fora de la zona de pícnic es troba un espai de zona infantil amb gronxadors.
  • Abans de fer la ruta de tornada us aconsellem visitar les gorgues de la Fontcalda. Si hi aneu amb bicicleta les haureu de deixar a la zona de pícnic.
  • Seguiu els indicadors que us duran sense pèrdua fins les gorgues (aproximadament 1:30 minuts d'anada i tornada).
  • En aquest cas, el tram que baixa fins el riu ja no és accessible per a tothom. Un bonic camí amb escales, baranes i passarel·les que voreja el riu fins arribar a les gorgues.
  • Si feu la ruta a l'estiu us podreu remullar a les aigües a les gorgues del riu.

 

També es pot arribar al Santuari de Fontcalda en cotxe per la carretera C-43 que va de Gandesa a Pinell de Brai.

 

 

 

Altres llocs d'interès

Save

Save