| |

com reciclar brics per fer cases

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes8

Una part molt important de les manualitats que podeu fer amb els nens es realitzen amb material reciclat o amb peces que guardem com retalls de roba, paper, taps de plàstic, ampolles o altres objectes que es reservem precisament per quan volem fer manualitats amb els nens. Ja us varem mostrar  25 animals fets amb tubs de cartró del paper, 30 sorprenents insectes o 25 personatges fets amb tubs de cartró. Avui és el torn de reciclar brics de llet o de suc i fer-ne creatives cases, casetes o castells segons la creativitat i l’enginy. Després es poden fer servir per als escenari del joc.

com reciclar brics per fer cases

Abans de començar a treballar amb els brics cal netejar-los i eixugar-los molt bé. Si voleu decorar l’envàs pinteu-lo primer de color blanc, d’aquesta manera tapareu el disseny original -lletres i decoració- i tindreu tot l’espai per omplir-lo de finestres, portes, decorar el teulat per dissenyar-lo en plena llibertat.

Cases fetes amb brics de llet

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes10

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes5

Una decoració molt suau en color pastís. Si no voleu pintar directament l’envàs podeu folrar-los amb un full prèviament decorat.

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes7

veure font original

Una decoració simple, amb retolador negre, però molt decorativa i visualment atractiva. Si per al vostre escenari necessiteu edificis més amples sempre podeu enganxar dos brics i folrar-los amb un full per fer-ne una àmplia façana.

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes1veure font original

De la mateixa manera, si necessiteu un edifici més petit, només us cal retallar la part que us sobri de la base per construir una caseta, o, la part del tap per construir la vostra casa amb terrat. En aquest últim model les portes i les finestres s’han retallat.

Fer una ciutat amb brics de llet i caixes de cartró

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes2

Combinar diferents caixes de cartró amb brics de llet o suc per anar construir una ciutat per jugar.

Un castell fet amb brics de llet

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes3
Un creatiu castell fet a base de brics de llet i cartolines. Si necessiteu molta alçada sempre podeu enganxar un bric a sobre d’un altre. Un impressionant castell per descobrir com reciclar brics per fer cases ben singulars i espectaculars.

Casetes amb llum fetes amb envasos de llet

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes4

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes9veure font original

Us hem portat quatre models diferents de casetes amb llums fetes amb brics. Estan pintades amb pintura negre, folrades amb paper de diari, retallant finestres i resseguint el contorn dels marcs. Finalment també podeu folrar els brics amb un paper decoratiu. Aquest tipus de casetes amb espelmes se solen fer com a manualitats de Nadal.

Menjadores per als ocells amb brics de llet

totnens-manualitats-tetrabrik-llet-casetes6
En el post dedicat a les menjadores d’ocells ja us havíem mostrar una menjadora d’ocells feta amb un bric de llet. Aquí us hem portat tres dissenys més perquè us puguin servir com a model.

 

Bona feina !!!

 totes les fotos s’han trobat a Pinterest

 

Entrada similar

2 Comentaris

  1. La pintura escolar salta, tot i barrejar-hi cola. Teniu trucs perquè la pintura s’hi fixi com en els vostres exemples?
    Gràcies!

    1. Hola Mireia,

      Hi ha qui li dona una capa de pintura blanca satinada i després un cop seca es pot pintar amb les pintures de l’escola. Tot i així la pintura utilitzada en la foto principal és acrílica. Si no et funciona pots pot enganxar-li un full blanc per després pintar o dibuixar amb retoladors. Esperem que us surti bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *