Hem fet un petit repàs als circuits de trens tripulats de Catalunya. N’hi ha uns quants que són permanents i altres que ens munten i desmunten a diferents punts del territori. En el nostre mapa podreu veure els que són fixes, ubicats en espais de lleure o llocs especials. La majoria funcionen gràcies a diferents associacions d’amics dels trens que s’encarreguen del manteniment i disseny dels traçats. També podreu veure els museus del tren amb màquines antigues, maquetes…

A la web de la FCAT.CAT podeu veure tota la informació i estar al dia dels esdeveniments. Ponts, canvis de vies, estació, túnels… per poder gaudir d’un bonic passeig en tren. En alguns casos en el mateix circuit podeu trobar petits museus del tren, exposicions de maquetes o els tallers on els amics dels trens posen a punt màquines i vagons.

Circuits de trens, exposicions i museus de trens… a totnens

La majoria de viatges són de pagament. L’import es fa servir pel manteniment de vies, trens, vagons i la resta de material. La majoria de circuits amb trenet estan ubicats en un parc o àrea de lleure. Alguns disposen de bar, serveis o zona infantil. Si consulteu a la fitxa de cada circuit trobareu tota la informació. Regularment s’organitzen trobades de vaporistes a alguns dels circuits. Aquesta és una bona ocasió per veure concentrades diferents màquines i vagons.

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Circuits de trens, museus i exposicions02

El Museu del Ferrocarril de Catalunya és fer un viatge en el temps. L’objectiu principal del museu és posar a l’abast de tothom el món del ferrocarril i els seus protagonistes. El Museu està ubicat a l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, és una mostra única de patrimoni industrial ferroviari. Alberga una col·lecció de vehicles originals extraordinaris entre els que destaca el conjunt de locomotores de vapor.

Resulta una visita molt interessant i lúdica per als nens ja que està pensat per anar-hi en família o amb l’escola.

Mes informació sobre trens

FCAF.CAT Federació Catalana d’Amics del Ferrocaril

Altres trens, museus o exposicions