| |

25 castells fets amb cartró

totnens-castell-cartro4

Les manualitats amb cartró d’avui es centren amb els castells medievals. Castells per jugar amb els ninos, enormes construccions en forma de castell on hi poden entrar els nens, decoratius castells de cartró… construccions on el reciclatge, l’enginy i la creativitat poden fer passar als nens una molt bona estona. Unes manualitats senzilles i divertides que es poden convertir en una manualitat més elaborada a mesura que els nens s’atreveixen a fer el seu castell com una peça d’arquitectura. Equilibri, espais, formes, pesos, estructures, conceptes que ajuden a desenvolupar la imaginació creativa de cada nen. Evidentment, els castells de cartró s’han d’adaptar a l’edat i a les capacitats de cada nen.

Per fer tots aquests castells de cartró s’ha utilitza cartró reciclat. Cartró provinent dels tubs de paper de cuina, tubs de rotllos de paper de vàter, caixes de cartró de diferents mides o cartolines de colors. També necessitareu materials per encolar, cordes per fer la porta, banderes, pals… unes tisores o un cúter per tallar i moltes ganes de passar-s’ho bé.

 Castells amb tubs de cartró

totnens-castell-cartro6

totnens-castell-cartro3

totnens-castell-cartro9

Teniu una bona reserva de tubs de cartró?

Súpers castells de cartró

totnens-castell-cartro2

totnens-castell-cartro1

totnens-castell-cartro11

Aquests castells de cartró són una mica més complexos, però no difícils de fer. Podeu agafar-los com a model, però si us decidiu a fer-ne un altre mireu de dibuixar-lo primer en un full. En aquest tipus de castells de cartró els detalls són importants, com decorar les parets, com alçar les torres i quantes en voleu, determinar com s’ha obrir la porta, si li cal un fossar… Mireu d’aprofitar tot el material que teniu, aquí les peces petites són igual d’important que les grans.

Manualitats per jugar: Castells de cartró 

totnens-castell-cartro13Partim d’aquest conegudíssim model de castell de cartró del blog de mec mag, teniu la plantilla i com s’ha fet. En els altres els nens han creat i decorat els seus propis castells.

Caixes de cartró reconvertides en castells per jugar

totnens-castell-cartro10

totnens-castell-cartro12

En aquest cas les caixes grans de cartró us poden servir per fer construccions, més o menys elaborades, i fer un castell de cartró on els nens puguin entrar i jugar.

Castells de cartró per fer amb els nens

totnens-castell-cartro8

totnens-castell-cartro7

Una caixa petita, dues caixes mitjanes, envasos de llet, tubs de cartró que podeu enganxar, pintar, folrar de paper de colors…

Torres d’un castell fetes amb tubs de cartró i envàs de llet

totnens-castell-cartro5A vegades, una torre aïllada d’un castell també es pot convertir en un escenari per jugar.

Bona feina !!!

totes les fotos les hem trobat al Pinterest

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat