taules sensorials per jugar
| | |

9 taules sensorials d’animals per treballar, aprendre i jugar

totnens-taules-sensorials-animals4

Hem repassant el nostre Pinterest en al secció de taules sensorials i us hem portat una selecció de 8 taules sensorials d’animals. Cada taula o safata sensorial representa hàbitats i entorn diferents. Espais on els animals viuen o conviuen que els nens poden reconèixer, estudiar i manipular mentre juguen i aprenen. Hi trobareu sorra, aigua, serradures, crispetes, gel… amb elements que fan que cada taula sigui un espai diferent per descobrir.

 

8 taules sensorials d’animals per treballar, aprendre i jugar

Les taules o safates sensorials donen un gran potencial educatiu, faciliten, de manera experimental ja sigui amb les mans, la visió o l’olfacte el contacte dels nens amb els diversos materials mentre experimenten, investiguen i juguen. Poden aprendre a desenvolupar el pensament lògic i matemàtic, relacionar entorns, feines, paisatges i animals sempre de manera lúdica i dinàmica. Perquè una taula sensorial sigui realment eficaç cal que tingui les proporcions adequades perquè el nen pugui manipular amb certa facilitat cadascun dels elements que la configuren.

Al mercat podeu trobar diferents safates o taules sensorials. N’hi ha de transparents, amb llum, les que incorporen un mirall, de fusta, plàstic, amb compartiments… També us pot servir una caixa de cartró o una de plàstic amb tapa.

Us deixem unes quantes taules o safates sensorials plenes d’animals i diversió.

 

Taula sensorial de del zoo o la sabana

totnens-taules-sensorials-animals8

Taula sensorial del zoo que també pot ser de la sabana amb un terra fet de serradures i troncs a base de tubs de cartró.

Taula sensorial del desert

totnens-taules-sensorials-animals7

Taula sensorial del desert feta amb sorra, alguna pedra i troncs on s’hi poden trobar els animals que hi viuen; puma, serps, escorpins…

 

Taula sensorial del bosc

totnens-taules-sensorials-animals6

La taula sensorial del bosc, al igual que la resta, incorpora elements i animals que un pot trobar quan va d’excursió: esquirols, cérvols, ocells, guineus. mussols, pinyes, troncs… en aquest cas s’hi han incorporat petites culleres perquè el nen ompli i reompli el terra com més li agradi.

Caixa sensorial de la platja

totnens-taules-sensorials-animals1

Una gran caixa de plàstic serveix com a taula sensorial de platja que incorpora, un tàper més petit amb aigua tintada de blau. Sorra, aigua i pedres per fer-hi jugar els animals marins, barques, ninos…

 

Taula sensorial de papallones i marietes

totnens-taules-sensorials-animals5

Es tracte d’una taula sensorial molt primaveral on el nen pot mira, tocar o agrupar els diferents animals.

Taula sensorial de dinosaures

totnens-taules-sensorials-animals3

Una taula sensorial de dinosaures feta amb pasta que simula lava.

Taula sensorial de la granja

totnens-taules-sensorials-animals9

Aquesta taula sensorial de la granja és força complerta, incorpora una sitja feta amb un bric de suc on el nen pot posar-hi el blat de moro per després carregar el mini tractor. Animals, tancats, ninos, culleres… que es poden muntar i desmuntar amb molta facilitat.

si voleu veure més taules sensorials visiteu el nostre Pinterest

 

+ aprenem

+ tot animals

Entrada similar