tronc de patata i formatges
| |

Tronc de patata amb formatges

tronc de patata i formatges

Un dia que preparàvem patates farcides amb formatges se’ns van trencar un parell. I aquest fet va servir-nos per reinventar el plat. Fem un tronc de patata amb formatges: blau, emmental ratllat… o qualsevol altre formatge que fongui bé. La gràcia d’aquest tronc per fer-lo amb els nens és el fet de donar-li la forma. La resta, senzill, ràpid i boníssim. El podeu presentar ja tallat al plat o servir el tronc sencer. Si us en queda una mica en podeu fer croquetes o boletes de patata i formatge. Les podeu congelar i ja teniu un acompanyament preparat. Petits cuiners, som-hi!

 

pelar, xafar, barrejar, modelar… i menjar

 

Tronc de patata amb formatges. Ingredients

tronc de patata amb formatges

  • Patates de bullir
  • Formatges que fonguin bé. Nosaltres hi posem emmental o quatre formatges ratllats i formatge blau.
  • Un polsim de pebre i si voleu un polsim de nou moscada.

Tronc de patata amb formatges. Elaboració.

Fa temps que coem les patates al microones. Les rentem, les posem en una safata de vidre i les tapem amb film de plàstic. Cal fer-los uns forats per permetre sortir el vapor. Abans hi posàvem una mica d’aigua a la safata però si no en poseu us quedaran igual de bé i no quedaran aigualides.

Depenent de la potència del microones i de la mida de les patates poden tardar més o menys estona. En el nostre cas a 480 de potència han tardat 10 minuts. Amb compte xafeu amb el dit, sense treure el plàstic, la patata per saber si ja està cuita.

  • Deixeu refredar les patates. Ara toca pelar-les i anar-les posant en un bol.
  • Aixafeu-les molt bé. Incorporeu els formatges i barregeu.
  • Poseu el film transparent estirat sobre la superfície de treball. Poseu-hi la patata i estireu. No fa falta que us quedi ben estirada ja que després heu de fer el tronc.
  • Fent servir el film feu un xurro donant forma al tronc de patata. El podeu fer més gruixut, prim o serpentejant, com vulguin els petits cuiners. Feu el tronc modelant-lo amb les mans. Mireu, però que tingui una mida que hi entri dins una safata. Si teniu ganes i més paciència també podeu fer mini troncs de patates.
  • Trèieu el film amb compte i llestos. Si l’heu d’escalfar li podeu posar una mica de formatge ratllat per sobre.

Llom al pebre amb llet

llom al pebre amb llet

tronc de patata i formatges

El tronc de patata l’hem fet per acompanyar un llom al pebre amb llet. Només heu de fregir el llom amb oli i salpebrar-lo amb extra de pebre segons el gust. Quan estigui al punt li afegiu llet i el tapeu. Deixeu que redueixi la llet. Amb la llet el llom us quedarà tendríssim.

 

troncs de patata amb formatges i llom

Bon profit!!!

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden preparar el tronc de patata i formatge sols i canviar els formatges al seu gust. Li poden posar formatgets o algun altre formatge que fongui bé. El formatge blau, però li dona un gust i color característic. Només heu de vigilar a l’hora de treure les patates del microones, espereu que es refredin bé i vosaltres millor que traieu el film. La resta, pelar, xafar, barrejar i modelar ja és cosa dels petits cuiners.

 

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

receptes per fer amb nens

+ cuina creativa amb nens a Pinterest

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat