Tronc de patata amb formatges
Un dia que preparàvem patates farcides amb formatges se’ns van trencar un parell. I aquest fet va servir-nos per reinventar el plat. Fem un tronc de patata amb formatges: blau, emmental ratllat… o qualsevol altre formatge que fongui bé. La gràcia d’aquest tronc per fer-lo amb els nens és el fet de donar-li la forma. La resta, senzill, ràpid i boníssim. El podeu presentar ja tallat al plat o servir el tronc sencer. Si us en queda una mica en podeu fer croquetes o boletes de patata i formatge. Les podeu congelar i ja teniu un acompanyament preparat. Petits cuiners, som-hi!
pelar, xafar, barrejar, modelar… i menjar
Tronc de patata amb formatges. Ingredients
- Patates de bullir
- Formatges que fonguin bé. Nosaltres hi posem emmental o quatre formatges ratllats i formatge blau.
- Un polsim de pebre i si voleu un polsim de nou moscada.
Tronc de patata amb formatges. Elaboració.
Fa temps que coem les patates al microones. Les rentem, les posem en una safata de vidre i les tapem amb film de plàstic. Cal fer-los uns forats per permetre sortir el vapor. Abans hi posàvem una mica d’aigua a la safata però si no en poseu us quedaran igual de bé i no quedaran aigualides.
Depenent de la potència del microones i de la mida de les patates poden tardar més o menys estona. En el nostre cas a 480 de potència han tardat 10 minuts. Amb compte xafeu amb el dit, sense treure el plàstic, la patata per saber si ja està cuita.
- Deixeu refredar les patates. Ara toca pelar-les i anar-les posant en un bol.
- Aixafeu-les molt bé. Incorporeu els formatges i barregeu.
- Poseu el film transparent estirat sobre la superfície de treball. Poseu-hi la patata i estireu. No fa falta que us quedi ben estirada ja que després heu de fer el tronc.
- Fent servir el film feu un xurro donant forma al tronc de patata. El podeu fer més gruixut, prim o serpentejant, com vulguin els petits cuiners. Feu el tronc modelant-lo amb les mans. Mireu, però que tingui una mida que hi entri dins una safata. Si teniu ganes i més paciència també podeu fer mini troncs de patates.
- Trèieu el film amb compte i llestos. Si l’heu d’escalfar li podeu posar una mica de formatge ratllat per sobre.
Llom al pebre amb llet
El tronc de patata l’hem fet per acompanyar un llom al pebre amb llet. Només heu de fregir el llom amb oli i salpebrar-lo amb extra de pebre segons el gust. Quan estigui al punt li afegiu llet i el tapeu. Deixeu que redueixi la llet. Amb la llet el llom us quedarà tendríssim.
Bon profit!!!
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden preparar el tronc de patata i formatge sols i canviar els formatges al seu gust. Li poden posar formatgets o algun altre formatge que fongui bé. El formatge blau, però li dona un gust i color característic. Només heu de vigilar a l’hora de treure les patates del microones, espereu que es refredin bé i vosaltres millor que traieu el film. La resta, pelar, xafar, barrejar i modelar ja és cosa dels petits cuiners.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ receptes per fer amb nens
+ cuina creativa amb nens a Pinterest