Muffaletta o pa rodó per anar de pícnic
Sou de truita de patates, amanida de pasta, croquetes o bocates per anar de pícnic? Nosaltres depèn del tipus de sortida que fem. Per això quan ens hem trobat aquesta foto a Pinterest de seguida li hem seguit la pista. Han preparat una muffaletta o pa rodó per anar de pícnic. Té un aspecte ben apetitós i, a diferència d’entrepans individuals, en preparen un per a tots. Us agrada la idea?
Muffaletta o pa rodó per anar de pícnic. Tipus de pans rodons per a un entrepà familiar.
La Muffaletta és un tipus de pa sicilià rodó que porta llavors de sèsam per sobre. Resulta ideal per farcir-lo d’amanida, embotits i adobat amb alguna salsa. No l’hem provat però diuen que si es prepara amb temps resulta encara més gustós de menjar. Com que no sempre es pot fer o comprar de manera fàcil es pot substituir per un pa rodó. El podeu farcir ambla combinació d’ingredients que més us agradin. Aquí els acompanyen amb salsa maionesa i mostassa.
Ingredients
- 100 g de mongetes verda tallada
- 2 cullerades de maionesa
- 2 cullerades de mostassa de Dijon
- 1 pa tipus muffaleta, el podeu substituir per un pa rodó.
- enciam
- 1 poma gala en rodanxa fina
- 150 g de pernil salat
- 50 g de formatge tallat prim tipus cheddar
Elaboració
- Talleu els ingredients segons el vostre gust.
- Obriu el pa per la meitat. Per no menjar molta molla buideu una mica el pa. D’aquesta manera podreu posar-hi més farciment.
- A la base del pa, abans de farcir-lo, se li pot fer un llit de fulles d’enciam.
- Barregeu les salses. Les podeu incorporar barrejant-les amb la la resta d’ingredients. Una altra opció és la de posar els ingredients en capes. L’enciam, poma, les mongetes, formatge, pernil i la poma que us pugui quedar.
- Emboliqueu la muffaleta ben tapada. Si voleu la podeu aplanar, un cop embolicada posant-li un pes a sobre 8segons la recepta durant una hora).