Què fem?

Ruta-joc del drac del forn de calç

 1. Home
 2. »
 3. Ruta-joc del drac del forn de calç
adreça:
Plaça de l'Ajuntament - Olivella Garraf (el)
coordenades: 41.309504 / 1.8093218 (La Sala - Oficina Turisme del Parc Natural del Garraf)

 

 

 

 

Us agraden els dracs? En aquesta bonica excursió amb nens podreu seguir la ruta-joc del drac del forn de calç d'Olivella en una passejada en família pel camí antic del municipi, Es tracta d'un itinerari agradable i planer que transcorre al voltant de la riera de Begues. Descobrireu una història fantàstica i alhora el paisatge forestal proper a vinyes i masos. L'excursió passa per diferents forns de calç i pous.

Ruta-joc del drac del forn de calç

 • Distància: 4,2 km
 • Temps: 1:30 minuts
 • Dificultat: Baixa
 • Tipus: ruta lineal
 • Inici: des del mateix Ajuntament d'Olivella
 • Autoguiada: teniu la ruta autoguiada per Natura Local 

Ruta-joc del drac del forn de calç

Seguint el conte del Drac del Forn de calç d'Olivella

Sortint de la Casa de la Vila, on tot just davant trobem el centre d’Informació del Parc del Garraf “La Sala”, el camí baixa per una filera d’escales que ens portarà  directament a l’aparcament fins que trobem el cartell que ens indica el Camí antic d’Olivella. En total teniu fins a 9 parades on trobar els codis QR per seguir el conte del drac. Estigueu ben atents a l'app per no saltar-vos cap pas.

Ruta-joc del drac del forn de calç

 • Només començar el camí s’endinsa en un bosc on la presencia del pi blanc esquitxat de roures a les raconades més frescals, també deixa lloc a altres formacions vegetals com les garrigues i les brolles de romaní amb llentiscle i càrritx.  De tant en tant, anirem trobant la palmera autòctona del Mediterrani i gairebé més representativa del Parc del Garraf: el margalló, que al finals de setembre llueix els seus cridaners fruits de color taronja. El paisatge forestal, s’alterna amb camps d’oliveres i vinyes .
 • El camí, proper a la carretera actual que baixa a Sant Pere de Ribes, la creua un parell de cops.  Anireu sempre paral·lels a la riera de Begues on trobareu uns roures centenaris força alts just abans de Can Suriol.

Forn de calç de Can Suriol

Ruta-joc del drac del forn de calç

Ruta-joc del drac del forn de calç

 • No tardareu a trobar el primer forn de calç, el de Can Suriol on uns plafons ens expliquen la seva arquitectura i funcionament.
 • El següent és el forn de Turiols. Per arribar-hi haureu de fer un tram d’anada i tornada, i haureu de tornar a creuar la carretera i sortir a l’altre costat de la vall.
 • Després d’un forn desconegut, seguireu camí per veure l'últim forn; el Forn del Monàs. En aquest darrer tram la vegetació i la humitat ens permet gaudir de la nombrosa avifauna d’aquest ecosistema: mallerengues, picots, gaigs i esquirols entre d’altres.
 • Passat el Forn del Monàs continueu el camí gaudint dels cants dels ocells fins arribar al punt final de la Crivellera.

Arribant al final del camí, a les últimes parades, hi ha preguntes per veure qui ha estat més atent a les explicacions així com un vídeo relacionat amb els forns. Heu seguit el conte? Conte i il·lustracions del Drac del Forn de Calç. Autoria: Ajt. d'Olivella

On veure dracs?

on veure dracs

Si us agraden aquests éssers mitològics, immensos, ferotges que treuen foc pels queixals mireu les diferent propostes per veure dracs que hem anat recollint. AQUÍ els anem reunint, ara ja hi hem posat el conte del drac d'Olivella!

 

 

 

 

etiquetes: