Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

ruta circular fins el castell de Colltort

  1. Home
  2. »
  3. ruta circular fins el castell de Colltort
castell de Colltort
Sant Miquel de Sacot
castell de ColltortSant Miquel de Sacot
adreça:
Santa Pau Garrotxa (la)

 

 

 

La ruta circular fins el castell de Colltort forma part dels senders senyalitzats d'Itinerànnia. Es tracta d'un itinerari fàcil i agradable que comença des del restaurant Cal Xel de Santa Pau. Des d'aquí es pot seguir l'itinerari 5 del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa , on també hi han les marques grogues d'Itinerànnia.

 

ruta circular fins el castell de Colltort. Itinerari

La ruta comença des de l'aparcament de Cal Xel, a la carretera GI-524. Cal seguir l'itinerari 5 del Parc Natural on també anireu trobant marques grogues d'Itinerànnia. El sender marcat d'Itinerànnia comença des de Santa Pau, ens aquesta ocasió s'escurça la caminada des d'aquest punt d'inici.

ruta circular fins el castell de Colltort

  • Comença la ruta per la pista asfaltada de la dreta en una suau pujada.

ruta circular fins el castell de Colltort

  • S'arriba a Sant Miquel Sacot, una petita església romànica, en poc més de 15 minuts. Ara s'ha de continuar per la dreta fins trobar un sender a la dreta però s'ha d'agafar la pista que gira a l'esquerre. Teniu marques grogues.

ruta circular fins el castell de Colltort

  • Un cop passada una granja el sender s'estreny i el bosc es tanca. Continuar pel camí. Anireu trobant marques grogues, no sempre ben visibles o seguides. Seguir fins el desviament que condueix al castell de Colltort.

ruta circular fins el castell de Colltort

  • Podeu desviar-vos fins el castell, un cop visitat, cal tornar a aquest punt per continuar la ruta circular. Des d'aquest punt teniu uns 20 minuts fins el castell. Del castell, declarat com a Bé d'Interès Cultural, només en queden les restes i un parell de parets. Des d'aquí teniu unes bones vistes.
  • Tornar al punt del desviament que va cap al castell. Ara seguir pujant pel sender direcció a la font de Fontpobra. La pista comença a baixar i passa pel bosc i pel coll de Bas. Podeu anar seguint les marques grogues, encara que no sempre són visibles.

ruta circular fins el castell de Colltort

  • S'arriba a una pista ampla, seguir les marques i ara anar baixant fins trobar el senyal de Can Xel. Abans, s'arriba a una pista asfaltada a tocar de Sant Miquel Sacot. I d'aquí continuar fins el punt d'inici.

rutes per la Garrotxa amb nens

Si voleu fer la ruta més llarga podeu començar des de l'aparcament del punt d'informació de Can Serra del Parc Natural. Us deixem la ruta des de l'aparcament fins l'església de Sant Miquel Sacot, a partir d'aquí continuar segons l'itinerari abans descrit.

 

Altres llocs d'interès