Què fem?

riera de Rubió i la resclosa de Jorba

  1. Home
  2. »
  3. riera de Rubió i la resclosa de Jorba
resclosa de Jorba
cim de Sant Salvador
resclosa de Jorbacim de Sant Salvador
adreça:
Rubió Anoia (l')

 

 

 

 

L'excursió transcorre per un tram de la Riera de Rubió i arriba fins la resclosa de Jorba, on s'hi poden veure aus descansant. Es tracta d'una bonica ruta circular per l'Alta Anoia que puja fins el cim de Sant Salvador amb bones vistes de la Conca d'Òdena. Un recorregut fàcil que transcorre per senders i pistes o camins agroforestals.

 

riera de Rubió i la resclosa de Jorba. Dades i mapa

riera de Rubió i la resclosa de Jorba

ruta autoguiada amb l'app de Natura Local

 

riera de Rubió i la resclosa de Jorba. Itinerari

L'excursió comença des de Pla de Rubió, un petit nucli a tocar de la capella de Sant Macari.

riera de Rubió i la resclosa de Jorba

capella de Sant Macari / marge de pedra seca

  • Després de fer un curt tram per carretera s'accedeix al vial cap a Sant Pere d'Ardesa. Ara ja es segueix el sender que passa pel marge dret de la riera de Rubió. Una bonica zona humida rodejada de pollancres i zona de canyís on hi ha la bassa.

riera de Rubió i la resclosa de Jorba

  • El sender continua fins arribar a la resclosa de Jorba que forma un petit pantà. Si teniu sort hi podreu observar ànecs i altres aus que s'aturen a descansar.
  • Ara, el sender es converteix en pista sense asfaltar que condueix al poble de Jorba. La ruta, però, continua flanquejant el puig de la Guàrdia, pujant entre marges de pedra seca i vinya. S'arriba fins el cim de Sant Salvador , 574m, on tindreu bones vistes de la Conca d'Òdena, amb Igualada, Montserrat i les serralades prelitorals.
  • La tornada fins el punt inicial continua per senders i camins de carro enmig de l’altiplà de Sant Salvador i els plans d’Ardesa.
  • S'arriba, novament a la riera de Rubió i d'aquí al punt inicial de la ruta.

 

 

Altres llocs d'interès

L'Anoia amb nens

 

 

 

etiquetes: