Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp

  1. Home
  2. »
  3. Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp
adreça:
Pallars Jussà (el)

 

 

 

El Pirineus Geological Open Museum (PGOM) és una exposició de geologia permanent ubicada en dos espais públics, a l’aire lliure i situats dins del nucli urbà de Tremp. L'exposició està dividida en tres àmbits: el Far, el Jardí de Roques i l'Avinguda dels Temps Geològics. La podeu gaudir tot fent un passeig en una activitat lúdica i educativa per fer amb nens. Aprofiteu, també, per fer un tomb per Parc del Pinell on podreu fer observació d'aus, un pícnic i jugar.

 

 

Pirineus Geological Open Museum (PGOM), exposició permanent

Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp

L’exposició consta de tres àmbits:

  • el Far, una torre singular formada per acer i roques i indica el punt d’inici de la visita al complex geològic. La trobareu a la intersecció entre el Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics.
  • el Jardí de les Roques, ubicat al Parc del Barranc del Joncar. Aquí hi ha diferents tipus de blocs de roques provinents dels Pirineus.
  • l'Avinguda dels Temps Geològics està ubicada al Passeig de Pompeu Fabra. El paviment està construït amb diferents materials naturals i artificials i mostra l’evolució de la Terra i de la vida.

L’Exposició a l’aire lliure completa el conjunt geològic de la zona que concentra en pocs quilòmetres quadrats un laboratori natural d’àmbit geològic, miner, paleontològic i cultural de primer nivell i on el Departament de Territori i Sostenibilitat a través de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya hi té la seu del Centre de Suport Territorial Pirineus.

 

Pallars Jussa excursions i activitats amb nens

+activitats i rutes PALLARS JUSSÀ

+Museus per visitar amb nens