baner tram baix

Què fem?

Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp

  1. Home
  2. »
  3. Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp
adreça:
Pallars Jussà (el)

 

 

 

El Pirineus Geological Open Museum (PGOM) és una exposició de geologia permanent ubicada en dos espais públics, a l’aire lliure i situats dins del nucli urbà de Tremp. L'exposició està dividida en tres àmbits: el Far, el Jardí de Roques i l'Avinguda dels Temps Geològics. La podeu gaudir tot fent un passeig en una activitat lúdica i educativa per fer amb nens. Aprofiteu, també, per fer un tomb per Parc del Pinell on podreu fer observació d'aus, un pícnic i jugar.

 

Pirineus Geological Open Museum (PGOM), exposició permanent

Pirineus Geological Open Museum (PGOM) Tremp

L’exposició consta de tres àmbits:

  • el Far, una torre singular formada per acer i roques i indica el punt d’inici de la visita al complex geològic. La trobareu a la intersecció entre el Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics.
  • el Jardí de les Roques, ubicat al Parc del Barranc del Joncar. Aquí hi ha diferents tipus de blocs de roques provinents dels Pirineus.
  • l'Avinguda dels Temps Geològics està ubicada al Passeig de Pompeu Fabra. El paviment està construït amb diferents materials naturals i artificials i mostra l’evolució de la Terra i de la vida.

L’Exposició a l’aire lliure completa el conjunt geològic de la zona que concentra en pocs quilòmetres quadrats un laboratori natural d’àmbit geològic, miner, paleontològic i cultural de primer nivell i on el Departament de Territori i Sostenibilitat a través de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya hi té la seu del Centre de Suport Territorial Pirineus.

 

Zona verda del Juncar

La zona del Juncar és un dels pulmons verds de la ciutat. En aquesta zona s'hi alberguen diferents equipaments, podeu trobar el jardí dels monolits que pertany al Pirineus Geological Open Museum. També hi trobareu una arbreda habilitada com a zona d'esbarjo amb bancs per seure i taules de pícnic, en aquesta zona també es troba l'Street work out. La zona verda està a tocar de la zona esportiva del Juncar, on hi trobareu el Pavelló esportiu, el camp de futbol, la pista de tenis i pista de basquet i skate.

 

 

+activitats i rutes PALLARS JUSSÀ

+Museus per visitar amb nens