Què fem?

Parc del Pinell de Tremp

  1. Home
  2. »
  3. Parc del Pinell de Tremp
adreça:
Parc Pinell, Tremp, Pallars Jussà (el)
coordenades: 42.162331 / 0.895672

 

 

 

El parc del Pinell de Tremp fou concebut en el seus orígens com un espai de lleure del municipi. Es tracta d'un parc antic per això els arbres que s'hi troben són força grans. Ara, és la zona verda més gran del poble i la gent hi va a passejar, jugar o a passar-hi l'estona. Disposa de zona infantil i diferents taules de pícnic repartides pel parc. Destaquen uns grans plàtans a l'entrada, la resta són coníferes. Els enormes arbres donen cabuda a diferents ocells i, gràcies a un panell informatius podreu mirar d'identificar-los.

 

Parc del Pinell de Tremp. Què hi trobareu

Vegetació i fauna

Parc del Pinell de Tremp

veure fitxa del Parc al blog Som de pícnic

Destaquen uns grans plàtans a l'entrada, la resta són coníferes. Els vells xiprers blaus, algun avet blau i una petita pineda de pi blanc. Aquests arbres donen refugi i aliment a aus com el picot garser gros i els esquirols. S'hi han instal·lat caixes niu per afavorir la cria d'ocells insectívors. Un panell informatius amb algunes de les espècies d'ocells que us podeu trobar.

 

Zona de lleure

  • Aparells infantils repartits per tot l'espai
  • Molta verda per zona per jugar
  • Taules de pícnic repartides pel parc
  • No es permet l'entrada de gossos.

 

Ruta naturista a Tremp

Parc del Pinell de Tremp

ruta autoguiada amb l'App de Natura Local

Natura Local té una ruta naturista que recorre el  municipi de Tremp. Durant el recorregut, si teniu sort, podreu observar orenetes, falciots i cigonyes no només sobrevolen el cel sinó que també nien als llocs més transitats del nucli urbà. Alguns mamífers, com els esquirols i les rates cellardes, aprofiten els arbres dels parcs i la vegetació dels barrancs per alimentar-se i refugiar-se.

A la Farinera Altisent, a prop s'hi ha instal·lat un niu per cigonyes i, s'hi han muntat caixes-niu per afavorir la cria del falciot negre i ratpenat comú.

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: volta als estanys de Basturs
Ruta a la Vall Fosca amb nens: de La Torre de Capdella a Mont-ros

 Pallars Jussà amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens