Què fem?

Foradot d’Abella

  1. Home
  2. »
  3. Foradot d’Abella
adreça:
Camí Vell - Abella de Conca Pallars Jussà (el)
coordenades: 42.1622864 / 1.0933896

 

 

 

El Foradot d'Abella, conegut també com a Forat de l'Abella, és un indret natural del petit poble del Pallars Jussà, Abella de Conca. Es tracta d'una bonica excursió que segueix un tram del riu Abella fins arribar al congost d'altres parets. Hi trobareu petites gorgues encaixades en conques de roca i podreu creuar i caminar per la llera. Es recomana portar calçat adequat per l'aigua. La ruta es pot fer circular continuant riu amunt fins el Molí per després baixar cap elpoble.

 

Foradot d'Abella

  • distància: 4,5 Km itinerari circular. Aquí s'ha fet d'anada i tornada per anar sempre pel riu.
  • temps:
  • dificultat: fàcil
  • inici: des del mateix poble

 

Itinerari del Forat de l'Abella

Foradot d'Abella

Foradot d'Abella

Cal recordar que no es permet aparcar dins del poble i heu de buscar algun racó a l'entrada i que no entorpeixi el pas. Cal seguir el traçat del Camí Vell que baixa cap el riu Abella. Aneu seguint el tram del riu fins arribar al congost on es troba el bonic indret natural. En aquest cas la tornada s'ha fet refent el camí resseguint el riu. Millor si teniu calçat adequat per anar a l'aigua.

Foradot d'Abella

Foradot d'Abella

Si continueu el camí hi ha un altre congost més petit que arriba fins el Molí d'Abella. D'aquí ja es continua cap el poble on val la pena fer-hi un tomb.

el petit poble d'Abella de Conca

el petit poble d'Abella de Conca

Abella de Conca és un petit i bonic poble on algunes de les seves cases estan encaixades a les roques. El poble està situat a les altes valls del riu d’Abella, encaixades entre les serres del Boumort i de Carreu i, conté les contrades de Bóixols, La Rua, Faidella, Carreu i la Torre d’Eroles. La seva configuració geogràfica de serralades, cingleres i penya-segats fan que el poble (situat a raser, d’un penya-segat) tingui una situació privilegiada, dominant bona part de la vall de la Conca de Tremp.

Des de poble podeu fer excursions per la Serra de Boumort, visitar el castell, l'antiga església. El mes de juny es celebra la popular Fira de la Mel.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM