Què fem?

Parc de l’Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac

  1. Home
  2. »
  3. Parc de l’Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac
adreça: C. Muntadas, 1-5 - c. Rector Triadó, 75-79.
adreça:
Carrer de Muntadas, 1, Barcelona, Barcelonès (el)

 

 

 

 

El Parc de l'Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac està situat al costat de l'Estació de Sants al districte de Montjuïc, entre els barris de Sants i Hostafrancs. El Parc està resseguit per una filera de graons com si fossin una grada que permeten salvar els desnivells. Un dels atractius del Parc de l'Espanya Industrial és el seu tobogan gegant amb la forma d'un enorme drac amb la boca oberta. L'estany, custodiat per l'estàtua de Neptú i la presència de les nou torres-far disposades en filera, acaben de configurar-lo. A l'estany s'hi poden veure ànecs coll verd, xibecs i algun bernat pescaire. Els camins i la gespa són ideals per passejar i descansar.

Parc de l'Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac

Parc de l'Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac

El terreny on ara hi ha el parc va pertànyer a una fàbrica tèxtil anomenada La España Industrial. Quan aquesta es va traslladar va voler aprofitar els terrenys per construir-hi pisos. Gràcies al moviment veïnal dels anys 70, els terrenys vans ser declarats d'ús públic per l'Ajuntament. El Parc de l'España Industrial es va inaugurà l'any 1985.

El Parc s’estén per una àmplia esplanada situada sota un desnivell cobert de llargues fileres de graons. Els que hi ha al costat de la plaça dels Països Catalans, a l'Estació de Sants, van a morir a l’estany que voreja gairebé la meitat d’aquest espai verd. El llac del parc de l’Espanya Industrial té una extensió aproximada de 10.000 m2 i és el segon llac més gran de la ciutat de Barcelona.

Els graons estan coberts de rajoles blanques i es solen utilitzar tant per seure com baixar  fins a les illetes amb bancs que s’endinsen en el llac. L’altre pendent amb graons discorre paral·lel al passatge que comunica l’entrada principal del parc amb l’altre extrem.

En un costat del passatge es troba el poliesportiu de l’Espanya Industrial. Des d’aquí es pot accedir a la gran extensió de gespa. Aquesta es travessada per camins de pedra que ocupa una bona part del parc i que acaba en un petit bosquet molt ombrejat.

El tobogan gegant de drac, el gran atractiu del Parc

Parc de l'Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac

L'imponent tobogan gegant del Parc és un escultura de l'artista basc Andrés Nagel. Va ser inaugurat l'any 1987. El tobogan gegant està format per plaques d'acer, retallades amb perfils abstractes. De la seva boca surt un imponent tobogan que fa les delícies de grans i petits. El tobogan gegant està situat en un dels extrems del Parc, just davant de la Plaça dels Països Catalans, a l'Estació de Sants.

Parc de l'Espanya Industrial i el tobogan gegant del drac

L'estructura del drac fa 32 metres d'amplada, 12 d'alçada i pesa unes 150 tones.

Les escultures del Parc

Es van recuperar dels magatzems municipals diverses escultures creades per a l'Exposició Internacional de 1929, com el Neptú de Manuel Fuxà, la Venus de José Pérez Peresejo, o els Bous de l'Abundància, d'Antoni Alsina.

 

Altres llocs d'interès

INSTAGRAM

Save