Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Parc de Diagonal Mar – tobogans gegants

  1. Home
  2. »
  3. Parc de Diagonal Mar – tobogans gegants
adreça:
Carrer de Llull, Barcelona, Barcelonès (el)

 

 

 

El Parc de Diagonal Mar és el segon parc més gran de Barcelona. És un espai immens, assolellat, obert i accessible, on l'aigua d'un gran llac comparteix protagonisme amb turons coberts de gespa, una vegetació exuberant i uns tobogans gegants de diferents mides que són el gran atractiu per als nens de totes les edats.

 

Parc de Diagonal Mar. Què hi trobareu?

El Parc de Diagonal Mar s’allarga amb un disseny que afavoreix que es barregi amb la ciutat a través d’un espai gran i diàfan que al final es connecta amb el mar. Els accessos al Parc de Diagonal Mar són de grans dimensions -el més gran és el del carrer Llull. I aquests constitueixen per si mateixos unitats dins el conjunt del parc.

Parc de Diagonal Mar

  • El centre del parc és el seu enorme llac. D'aquí surten camins que es ramifiquen cap a totes direccions i on s'hi poden trobar turons coberts de gespa i grans parterres plens de vegetació. Tots ordenats al voltant d'aquest enorme llac de més d'una hectàrea.
  • Pel mig del llac, una part del terreny s'endinsa dins l'aigua. És un lloc ideal on hi acostumen a niar o a prendre el sol les aus aquàtiques que l'habiten.
  • A la dreta de la llenca d'aigua hi ha petits turons coberts de gesta.
  • Cal destacar els llarguíssims bancs de formigó que resseguint les placetes. Els bancs emulant les onades del mar convidant a seure i descansar.
  • Hi trobareu zona de jocs infantils, una passarel·la elevada sobre l'aigua, espais tranquils on poder fer un petit pícnic i berenar. Nombrosos camins per on passejar o anar en bicicleta, places per patinar...

** Per poder lliscar fàcilment pels tobogans es recomana portar un tros de cartró o una bossa gran de plàstic.

Parc de Diagonal Mar. Curiositats

  • L'exemplar de drago de Canàries (Dracaena draco) que hi ha en un costat de la peça principal del Parc de Diagonal Mar té una edat aproximada de 150 anys. Es va plantar el desembre de 2001, mentre es realitzaven les obres del parc. Procedeix d'una antiga finca del Valle de la Guerra, al terme municipal de La Laguna, a l'illa de Tenerife.
  • Els tubs, a més de ser l'òrgan que unifica el trencaclosques del parc, permeten que per dins hi circuli l'aigua freàtica que rega els jardins.

 

*fotos les coses xules per a tothom

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

 

Save

Save