Què fem?

Parc de la Pegaso

  1. Home
  2. »
  3. Parc de la Pegaso
adreça: c/ Sagrera, 179
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)

 

 

 

El Parc de la Pegaso, al districte de Sant Andreu de Barcelona, va ser inaugurat l'any 1986. Està situat on abans hi havia la fàbrica de camions ENASA. Ara és un espai ple de vegetació exuberant, amb unes zones obertes i d'altres atapeïdes d’arbrat, recollides i ombrívoles. Hi destaca el canal sinuós que serpenteja pel centre, i petits ponts permeten passar d'una riba a l'altra. A partir de principis d'agost del 2019 hi trobareu un nou atractiu: l'estructura del tobogan pop gegant.

*Atenció ! sembla que, de moment, l'estructura del tobogan està tancada per problemes tècnics.

Parc de la Pegaso i el tobogan Pop gegant

Parc de la Pegaso

Tobogan del pop i el canal amb el llac, dos dels atractius del Parc.

Elements del Parc Pegaso

  • En el paviment d’una petita placeta del parc s’ha reproduït la figura de Pegàs, el cavall alat que va ser durant molts anys l’emblema d’ENASA.
  • El passeig per aquest parc convida a recordar l’arquitectura industrial de mitjans del segle XX a Barcelona.
  • A la part superior del parc hi ha un passeig amb pèrgola que envolta un poliesportiu i les àrees de joc infantils. El llac és l’element que enllaça i divideix aquests dos espais.
  • El canal d’aigua és l’element definitori del paisatge del parc. El travessa en diagonal, des de l’entrada pel carrer Gran de la Sagrera fins a l’extrem que voreja el carrer del Pegàs.
  • Una de les seves places disposa d'un circuit pintat de circulació.
  • Hi trobareu diferents zones amb vegetació i una plaça de gespa.

El Pop gegant del Parc de la Pegaso

Parc de la Pegaso

Aquest nou equipament del Parc de La Pegaso té forma de pop gegant. Al seu voltant hi ha altres jocs relacionats com ara un petit rocòdrom per escalar. A més, també està habilitada per a persones amb discapacitat.

Una de les gràcies del tobogan gegant pop és que la seva estructura s’ha dissenyat amb la participació de 173 nens tres escoles properes: Congrés-Indians, Pegaso i Turó Blau.

La remodelació de l'espai inclou una rampa per als nens amb mobilitat reduïda. Permet que els nens es comuniquin amb els de l'interior mitjançant un sistema de veu. L'estructura inclou diferents tobogans, zones per grimpar, miralls... Els ulls del pop són mòbils i funcionen com un telescopi.

 

Altres llocs d'interès