Què fem?

Castell de Granera

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Granera
adreça:
Granera Moianès (el)
coordenades: 41.7282044 / 1.9235207

 

 

 

El castell de Granera s’aixeca sobre un penyal que domina la petita població del Moianès, presidint el petit nucli de cases anomenat raval del Castell. S'alça a l’extrem de la carena coneguda com la carena del castell i es troba a uns 830 metres d’altitud. El castell conserva tots els murs que delimiten el recinte i presenta una curiosa estructura poligonal per a adaptar-se al penyal rocós que li fa de base. El castell és un excel·lent mirador, gaudiu de vistes sobre Sant Llorenç de Munt i Montserrat.

Castell de Granera

Castell de Granera - Moianès

foto del blog Trail Sant Llorenç de Munt

És una obra declarada bé cultural d'interès nacional per un Decret del 22 d'abril del 1949, publicat al BOE del 5 de maig d'aquell mateix any.

Passejades trementinaires

Si us agraden les passejades i les herbes i plantes medicinals podeu apuntar-vos a les Passejades trementinaires per Granera . L'activitat s'organitza els diumenges dins de les activitats programades del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i la Serra d'Obac.

Fareu un recorregut a peu per diversos paratges de Granera (aproximadament 1 hora) tot reconeixent plantes silvestres i els seus usos. Abans de sortir cada diumenge es farà una explicació detallada de les propietats d’una planta determinada i es donaran receptes on en sigui l'ingredient principal. Es farà una passejada per diferents indrets de Granera durant la qual es podrà anar identificant aquesta planta i d'altres, tot gaudint del paisatge i visitant camins i masies de Granera. Cal inscripció prèvia per whatsapp al 639 640 434. Places limitades

Curiositat del dia de reis

Cada 6 de gener, diada de reis, molta gent puja al Castell perquè es pot veure com el sol passa per dins la Roca Foradada de Montserrat.

 

 

+ activitats Moianès

castells de Catalunya

 

INSTAGRAM