Què fem?

Molí de Brotons i Salt de la Tosca

 1. Home
 2. »
 3. Molí de Brotons i Salt de la Tosca
adreça:
Moià Moianès (el)

 

 

 

Molí de Brotons, també s'anomena Molí de la Tosca pel nom del salt d’aigua que hi ha a tocar de la balma on, aprofitant l’aixopluc, es va fer la construcció de l'antic molí. Es tracta d'una passejada planera, fàcil i bonica per la Vall de Marfà, a cavall de Moià i Castellterçol a la comarca del Moianès. L'Excursió fins la Balma del Molí de Brotons i el Salt de la Tosca és una bonica ruta per fer amb nens.

 

Molí de Brotons i Salt de la Tosca. Dades i mapa

 • Distància: 8.4 (es pot allargar de diverses maneres).
 • Desnivell: 200 m.
 • Durada: 3 h 30'.
 • Dificultat: baixa.
 • Circular: No. Inici al camí al Mas Vila-rasa (Moià).

Molí de Brotons i Salt de la Tosca

TRACK Wikiloc

El Molí de Brotons és una construcció semitroglodítica, ja que està edificat sota una balma, va estar en funcionament i habitat fins a finals del segle XIX, quan en una riuada excepcional hi va morir la família que hi vivia. S’hi pot arribar per diferents camins, des de Moià (4 km), agafant la pista que va de Moià a Monistrol de Calders per la Vall de Marfà. Aneu en compte perquè que la pista està en força mal estat. Millor arribar-hi tot passejant o en bicicleta. Pel camí gaudireu d’uns paisatges excepcionals en qualsevol època de l’any.

 

 

Balma del Molí de Brotons i Salt de la Tosca. Itinerari

 • Itinerari comença al Mas Vila-rasa, on cal deixar el cotxe. El camí no està senyalitzat com a tal, cal anar seguir les marques blanques i vermelles, del GR-3, fins al pal que indica el Molí de Brotons. Un cop aquí cal trencar a l'esquerra per una pista (tancada amb una cadena) fins a la Mare de Déu de la Tosca.
 • Uns metres abans d'arribar a l'ermita cal agafar un camí a l'esquerra (que porta al salt).
 • Es pot allargar començant a Moià, arribant fins a Sant Pere de Marfà, continuant fins a Castellterçol. També hi ha diverses opcions per fer-la circular.

totnens-moli-brotons-mianes7

 

Altres llocs d'interès

EXCURSIONS A COVES, VISITAR MINES I DESCOBRIR BALMES

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: