Camí de Ronda de Salou

  1. Home
  2. »
  3. Camí de Ronda de Salou
adreça:
Salou Tarragonès (el)

 

 

 

 

El tram del Camí de Ronda de Salou és un bonic indret per fer una sua ruta en família. El sender, de 6,5 quilòmetres recorre el litoral des de la zona de Pilons fins al Far de Cap Salou. Està dividit en dos trams: des de Pilons a Replanells (2 kms) el camí està totalment habilitat i des de Replanells al Far (4,5 kms) un camí natural, no totalment condicionat. No cal dir que el tram per la passarel·la de fusta enfilada sobre les roques té un encant especial.

 

Camí de Ronda a Salou

cami de ronda a salou

Camí de Ronda de Salou

El passeig pel Camí de Ronda us descobrirà la gran riquesa natural i paisatgística de la zona. A banda de les diferents panoràmiques el trajecte  discorre per platges i cales alhora que es converteix en una manera ben diferent de descobrir la zona de Cap Salou.

  • Des de Pilons, el sender es dirigeix al sud i passa per la platja dels Capellans. Aquí es poden veure les restes de l’antic Llatzeret, construït el 1829.
  • Continua per la cala Llenguadets, des d’on es poden observar els búnquers construïts durant la Guerra Civil.
  • El darrer tram correspon a la platja Llarga, un entorn natural i ja allunyat de la zona turística.

 

cami de ronda a salou mapa

Tot i que el camí assoleix una alçada màxima de 77 metres respecte al nivell del mar la major part és practicable per a tothom. Només trobareu algun petit tram amb alguna petita dificultat.

El Cap Salou

Si aneu fins la zona del Cap de Salou no us oblideu de portar prismàtic. Per la seva situació, és un lloc d’interès per a l’observació d'aus marines que costen de veure des de la platja. S'hi teniu sort podeu observar baldrigues, paràsits, mascarells, frarets, gavots, calàbries, ocells de tempesta i ànecs marins, com l'ànec negre o l'ànec fosc. També es poden veure espècies de gavines entre les quals la gavina corsa és relativament abundant i fàcil de veure a la primavera i tardor.

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Tarragonès

+ trams Senders de la Mediterrània - GR-92