Què fem?

Bosc de la Marquesa des de la platja Llarga de Tarragona

  1. Home
  2. »
  3. Bosc de la Marquesa des de la platja Llarga de Tarragona
adreça:
Platja Llarga - Tarragona Tarragonès (el)

 

 

 

El tram del Camí de Ronda que va de la platja llarga de Tarragona fins el Bosc de la Marquesa és un tram força ben conservat. L'itinerari comença des de la mateixa platja a tocar del càmping les Palmeres i continua platja enllà deixant enrrere Tarragona direcció a Tamarit. Al final de la platja s'arriba al tram rocós on hi ha el Bosc de la Marquesa i la Pedrera dels Escipions i la cala Fonda. I si encara voleu caminar més seguiu fins el la Torre Móra i castell de Tamarit.

 

de la Platja Llarga al Bosc de la Marquesa

bosc de la marquesa pedrera dels escipions

  • L'itinerari comença a la parada del bus. Passareu per l'entrada del càmping Las Palmeras en direcció a la platja Llarga.
  • Resseguint la platja, podreu observar algunes plantes lligades als ambients sorrencs com el lliri de mar, que floreix a l'agost; el melgó marí, una lleguminosa de flors grogues, o la raríssima estepa de duna, que té aquí una de les últimes localitzacions a Catalunya. Als sorrals, que ocupen una part important del bosc de la Marquesa, s'ha trobat una espècie única de bolet al món, l'Entoloma pseudodysthales.

bosc de la marquesa pedrera dels escipions

La Pedrera dels Escipions

  • Al final de la platja topareu amb les roques i la pineda litoral de pins pinyoners. Si seguiu les roques trobareu una Pedrera dels Escipions, una pedrera romana plena de punts d'extracció de carreus, blocs de pedra calcària que s'utilitzaven per a les bases de les construccions romanes.

bosc de la marquesa

El Bosc de la Marquesa

  • Continueu i de seguida entrareu al Bosc de la Marquesa amb els seus magnífics pins pinyoners i de l'olor de la reïna de les savines.

bosc de la marquesa cala fonda

Cala Fonda

  • Entre la frescor dels pins i la marinada es troben els penya-segats calcaris de la platja de la Cala Fonda o Wikiki, com es coneix popularment. Si us hi apropeu, descobrireu que la roca calcària és fruit de la sedimentació de milers de restes de petxines, coralls i eriçons. Al voltant d'aquest punt es poden veure els camps de conreu de garrofers i la part superior de la torre de vigilància del Mas d'en Grimau, del segle XV.
  • Aquí acaba la ruta proposada per l'Ajuntament de Tarragona. La tornada es fa refent el camí fet. Aquest és l'itinerari que es descriu des del web de Medi Ambient de Tarragona. Total itinerari 3,8 Km (només anada).

 

Les fotos les hem agafat del web d'en Xavier Blancafort on fa la mateixa ruta allargant-la fins el castell de Tamarit i passant, també, per la Cala de la Roca Plana i la Torre Móra. AQUÍ teniu l'enllaç.

 

Altres llocs d'interès

+ Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

+ Senders de la Mediterrània