llibres d abelles i mel per a nens

A punt d’arribar la primavera ens ve de gust fer un nou recull de llibres de coneixement. En aquest cas llibres d’abelles per a nens. Lectures per aprendre de manera distesa el fascinant món de les abelles. La lectura la podeu complementar amb alguna de les manualitats d’abelles que us hem proposat. Respecteu-les, ajudeu-les i tots en sortirem guanyant.

Llibres d’abelles per a nens (llibres de coneixement)

Les abelles - Baula EditorialLes abelles – Baula Editorial

És un primer llibre de coneixements que permet a l’infant gaudir amb l’observació d’imatges acompanyades de textos senzills, i que son útils per interpretar i relacionar imatges, conèixer entorns, valorar la diversitat, i treballar l’autoconeixement i la comprensió lectora amb textos escrits amb lletra de pal.

Les abelles i la mel - Editorial BarcanovaLes abelles i la mel – Editorial Barcanova

El món de les abelles és fascinant! Aquests insectes volen de flor en flor arreplegant pol·len i nèctar que porten al rusc, que és com un poblet on viuen les abelles obreres, l’abella reina i els abellots. Gràcies a les abelles tenim mel, un aliment amb molts beneficis per a la salut. Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada. Edat de 3 a 5 anys.

Descobreix el món de les abelles - EdebéDescobreix el món de les abelles – Edebé

T’has preguntat mai com viuen les abelles? Una abella molt simpàtica t’acompanyarà mentre t’explica com és la vida al rusc, com es recullen el pol·len i el nèctar i com es fabriquen la cera i la mel. Entra i coneixeràs el cicle vital de les abelles i sabràs què fan cada dia les obreres, els abellots i la reina. El llibre inclou també dades curioses sobre aquests simpàtics insectes i ens ensenya la importància de les abelles als ecosistemes.

Poemes de flors i abelles - Editorial la NansaPoemes de flors i abelles – Editorial la Nansa

Arriba la primavera, esclaten les flors i apareixen animalons voladors com les abelles. Set poemes il·lustrats de temàtica primaveral ens conviden a celebrar-ho a través de rimes ben lligades, divertides i musicades, acompanyades de grans i suggerents il·lustracions que no es perden detall.

L'abella de la mel - El zorro rojoL’abella de la mel – El zorro rojo

L’abella de la mel explica la història de les abelles durant un any, de primera a primavera. Un text senzill que mostra les diferents etapes de la recol·lecció del nèctar i la fabricació de la mel, però amb una cadència d’una cançó de frases vibrants, que reflecteixen el ritme agitat i incessant de l’activitat del rusc. Per als més petits.

l'abella editorial beascoaL’abella – Editorial Beascoa

Llibre sobre la vida de les abelles amb desplegable en relleu per penjar-los i fer-los saltar.

Abejas - Maeva YoungAbejas – Maeva Young

Asómbrate, déjate llevar y disfruta con este libro, el más increíble que se haya hecho nunca sobre las abejas. ¿Qué tipos de abejas existen? ¿Cuánto tiempo pueden volar las abejas? ¿Cuántas flores deben visitar para conseguir para un kilo de miel? ¿Qué región está llena de miel? ¿Cómo cosechan la miel en África? A partir de 8 anys.
abella i jo editorial juventud

L’abella i jo – Editorial Juventud

Una abella empipadora entra volant per la finestra i espanta una nena, que l’atrapa i no sap què fer-ne…
Una preciosa història que relata l’amistat que sorgeix entre la nena i l’abella, introduïnt els infants en la interdependència del món natural i el món artificial. Fent palesa la difícil situació de l’abella en perill de desaparèixer, el llibre mostra algunes accions senzilles que poden ajudar a restaurar la bellesa i l’equilibri del nostre medi. Alison Jay ha creat, amb les seves magnífiques il·lustracions que fan gairebé innecesàri el text, un conte sobre la bellesa de les abelles i el seu vital paper al nostre món.

Las abejas - smLas abejas – sm

¿Qué tienen de especial las abejas?¿Por qué son tan importantes?¿A qué se dedican exactamente?Descubre por qué necesitan nuestra ayuda…Y todo lo que puedes hacer tú. Edat de 6 a 12 anys.

Llibres d’històries d’abelles

L'abella de més - Editorial TakatukaL’abella de més – Editorial Takatuka

Al rusc s’ha armat un gran rebombori. Cada dia sembla que hi ha menys espai disponible. Una comissió d’abelles creada expressament es posa a estudiar les causes d’aquestes estretors i arriba a la conclusió que falta espai perquè hi ha una abella de més. Les sospites recauen sobre totes les abelles del rusc, però cap hipòtesi sobre com deu ser aquesta abella estranya porta a un resultat concret, així que les abelles reunides en assemblea decideixen acabar la recerca i donar una solució molt més solidària a aquesta falta d’espai.

Meli- Editorial BeascoaMeli- Editorial Beascoa

Si estàs acostumada a viure en grup dins una casa, és molt agosarat iniciar una aventura en solitari…Aquesta abella és un bon exemple per la canalla més petita.

En Miquelet, les abelles i la mel - Editorial BaulaEn Miquelet, les abelles i la mel – Editorial Baula

Quan en Miquelet fa vacances a la masia dels avis, li agrada esmorzar torrades amb mel. I, com que sempre vol aprendre coses, es pregunta d’on ve, aquesta mel que tant li agrada. Mentre caminen pel bosc amb l’àvia, en Miquelet descobrirà perquè hi ha mel amb gust de romaní, d’espígol, de farigola…

Bones lectures!!!

+ literatura infantil i juvenil

llistat llibreries especialitzades en literatura infantil

Instagram totnens