Us hem preparat un post especial d’Itineraris adaptats per a mobilitat reduïda, que tant us poden servir per aquelles persones que s’ha de desplaçar en cadira de rodes o vehicles adaptat com per les famílies que surten d’excursió amb un cotxet. Com podreu comprovar la majoria d’itineraris adaptat són petites rutes inclusives que recorren un curt tram fins un mirador, un punt d’interès o fan un petit circuit circular.

Molts ens heu demanat sortides adaptades per a cotxets, itineraris per fer en una cadira de rodes o rutes a peu pla perquè els més petits les puguin fer sense massa dificultat. Mirarem d’anar incorporant aquestes dades a les sortides en família que tenim al mapa així com també afegir sortides adaptades per a tothom.

Segur que vosaltres heu fet o coneixeu més itineraris adaptats per anar amb cotxets, si ens els voleu explicar estarem encantats de mostrar-los. Ens els podeu deixar en un comentari o escrivint-nos directament al correu info@totnens.cat.

 

Rutes adaptades. Les excursions i sortides a totnens

Algunes de les excursions que tenim al nostre mapa són itineraris adaptats per a mobilitat reduïda. Hi ha casos que  tot l’itinerari està adaptat i en altres només una part de la ruta. Us deixem l’enllaç perquè pugueu fer la consulta. Hi trobareu excursions, visites a punts d’interès, parcs… que anirem ampliant a poc a poc.

’Itineraris adaptats per a mobilitat reduïda,

Les rutes adaptades a totnens

 

Itinerari adaptat al Parc Natural Alt Pirineu

totnens-rutes-adaptades-mobilitat-reduida2

Aquest estiu es va acabar el penúltim tram de l’itinerari adaptat de la Basseta, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Consisteix en una passera de fusta de 480 m de longitud i està previst que més endavant s’allargui fins arribar a una clariana que fa de mirador natural de Sant Joan de l’Erm i de la vall de Santa Magdalena. L’itinerari disposa d’un cartell de presentació i 4 cartells interpretatius (sobre els ratpenats forestals, el pi roig i l’avet, el gall fer i el nabiu, i el picot negre i el mussol pirinenc) amb continguts creats per Aubèrria.

 

 

Itineraris adaptats al Parc Natural Cadí Moixeró

totnens-ruta-adaptadaparc-natural-cadi-moixero

veure pdf fulletó dels Miradors adaptats del Parc Natural Cadí Moixeró

Mirador del Cap del Ras

totnens-ruta-adaptada-miradors-dels-orris
L’itinerari del Mirador del Ca del Ras té un recorregut de 1.130 m amb un desnivell de 31m acumulat. El pendent màxim és del 12% tret de la rampa final que arriba fins els 15%. La passera és de formigó i és accessible sense acompanyant.

 

Mirador dels Orris

totnens-ruta-adaptada-miradors-del-cap-del-ras

 

L’itinerari del Mirador dels Orris té un recorregut de 100 m amb un desnivell de 3m acumulat. El pendent màxim és del 12%. La passera és de fusta tractada i és accessible sense acompanyant.

 

 

Mirador del Pedraforca

 totnens-ruta-adaptada-mirador-pedraforca
foto1 del FEEC –  Mirador del Pedraforca
L’itinerari del Mirador del Pedraforca té un recorregut de 60 m amb un desnivell de 4,6m acumulat. El pendent màxim és del 10% tret de la rampa final que arriba fins els 15%. La passera és de fusta i és accessible sense acompanyant.

 

Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà

totnens-itineraris-adaptat-parc-natural-aiguamolls-emporda

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà per les seves característiques topogràfiques les dues rutes del Parc, la del Cortalet-Mas del Mata i la que va del Mas del Mata-Platja del Matà-Les Llaunes, ambules de 2 km presenten poques dificultat per fer-les en cadira de rodes, encara que la darrera és més accessible per les cadires i les persones de mobilitat reduïda. Hi ha 3 observatoris accessibles per a través de passarel·les de fusta. Els observatoris disposen d`un espai d’aproximació per a usuaris de cadira de rodes.

Itineraris adaptats al Parc Natural del Montseny

parc-natural-montseny-totnens

El Parc Natural del Montseny, hi ha adaptades dues rutes a l’entorn de Can Casades, a la Vall de Santa Fe del Montseny, i de la Masia Mariona, al nucli de Mosqueroles. Es tracte de rutes circular en inici i final al mateix punt. L’itinerari de Can Casades té un pendent inferior al 6% per tal que hi puguin circular fàcilment les persones que van amb cadira de rodes. Al Centre de Can Casades hi ha un servei de préstec gratuït de material adaptat: bicicletes handbikes, terceres rodes per adaptar a la cadira de l’usuari,

Itineraris adaptats al Parc de Montnegre i el Corredor

parc-natural-montnegre-corredor-totnens

El Parc Natural del Montnegre i el Corredor disposa d’un itinerari adaptat al Santuari del Corredor. Disposen de bicicletes de mà o handbikes i terceres rodes, ho podeu podeu trobar al Santuari del Corredor i  al Parc del Montnegre i al Centre d’Informació d’Horta savinyà, al Montnegre.

 

Itineraris adaptats als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals DIBA

Alguns del parcs disposen d’itineraris senyalitzats adaptats accessibles per a persones amb discapacitats de mobilitat o visuals. En total són set els itineraris adaptats, dels quals tres d’ells, a més, compten amb una audioguia del recorregut a partir del recurs Woices i un joc de pistes per a la recerca de “tresors” que s’hi amaguen (Geocaching). Us deixem la llista dels que estan catalogats a la la web de de la Diputació de Barceona

Els itineraris adaptats de Natura Localitinerari-adaptat-girona-santa-eugenia-totnens

A la Plataforma Natura Local trobareu itineraris adaptat per poder descobrir els voltants de la ciutat de Girona. Descobrir el Parc Ribes del Ter i la Devesa o passejar per l’entorn de la ciutat i gaudir de l’aigua i les hortes de Santa Eugènia. Es tracte d’itineraris adaptat i autoguiats a través de la seva App gratuïta. També disposen de moltes altres sortides per fer amb nens.

Les rutes adaptades de Turisme Fàcil. Turisme sense barreres

turisme-facil-totnens

Des de la web Turisme fàcil. Turisme sense barreres la Sílvia i en Josep ens mostren un bon grapat de sortides per fer excursions i lloc per visitar.

Rutes Adaptades als Pirineus

totnens-rutes-adaptades-rutes-pirineu

Des del blog Rutes Pirineus han recollit fins a 6 itineraris adaptats que es troben ubicats als parcs naturals o espais protegits del Pirineu. Si aneu a la pàgina trobareu una excel·lent feina de documentació, tant fotogràfica com de dades de cada circuit.

Altres enllaços

 

Bones rutes !!!

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save