Recepta pastís de llimona i coco
No sabem si som massa ortodoxos a la cuina, sobretot amb les mesures i combinacions. Ens agrada fer provatures i ens divertim, i això sempre està bé. Hi ha cops que els resultats no son tan bons com esperàvem i altres que superen les expectatives. I anem fent i anem provat. Avui us portem la recepta de pastís de llimona i coco que hem preparat. La base és la del pastís de taronja amb algunes variants. Ens ha quedat prou bo.
Recepta pastís de llimona i coco. Ingredients
Com us hem dit partim de la recepta del nostre pastís de taronja tot modificant algun ingredient.
- 1 llimona sencera (amb pell, sense llavors ni pela blanca)
- coco ratllat
- suc d’una taronja
- 1/2 got d’oli de gira-sol
- 3 ous mitjans.
- 175 gr. de sucre morè (o 100gr de sucre morè i una cullerada de mel)
- 200 gr. farina de pastisseria
- 25 gr de llevat Royal
- sucre llustre
Al posar la llimona sencera, sense la part blanca, el pastís té un gust intens i un pèl àcid.
Recepta pastís de llimona i coco. Elaboració
Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar a 180º.
- Renteu molt bé la llimona. Talleu-la en talls grans traient la part blanca i les llavors. Us han de quedar els grills i la pell exterior.
- Feu el suc de la taronja.
- Separeu les clares dels rovells.
- Nosaltres tenim una processadora d’aliments i batem la llimona i el suc de taronja.
- Després amb les pales d’amassar continuem incorporant la resta d’ingredients: rovells, sucre i l’oli.
- Tamiseu la farina i el llevat i afegiu-lo en tres tongades.
- Incorporeu un bon pessic de coco ratllat al vostre gust.
- Muntar les clares a punt de neu i amb un pessic de sal en un bol a part.
- Aneu incorporeu les clares muntades amb compte i barregeu amb una paleta. Feu-hi en tres cops.
- Poseu-lo al motllo per enfornar. Si teniu un full de paper per als forn feu-ne una bola. Ara esteneu-la al motllo i afegiu la massa. Així no us quedarà enganxat i el podreu desemmotllar fàcilment.
- Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
- Treure’l del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui ben fred, sinó se us pot trencar.
Abans de que es refredi el podeu cobrir amb coco ratllat i una mica de sucre llustre.
Voleu provar el nostre pastís nevat?
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden rentar i eixugar la llimona, fer-ne el suc de taronja, pesar els ingredients… Muntar les clares a punt de neu. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+pastissos per fer amb nens
+ postres per fer amb nens