Què fem?

Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga

  1. Home
  2. »
  3. Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga
adreça:
Passeig de Sant Antoni - Sant Llorenç de la Muga Alt Empordà (l')
coordenades: 42.3193156 / 2.7881362

 

 

 

La torre de guaita de Sant Llorenç de la Muga se la coneix popularment com la Torre dels Moros de Sant Llorenç de la Muga. S'hi pot fer una petita i bonica excursió que surt des del mateix nucli del poble, segueix un tram de la Muga i s'enfila fins a la torre medieval on es poden contemplar boniques vistes. El traçat disposa d'un tram adaptat (d'uns 800 m) i la resta és fàcil per fer amb nens.

Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga

  • Distància: 3,4 km
  • Temps: 1 hora minuts
  • Dificultat: Baixa
  • Tipus: ruta circular
  • Inici: des del Parc d'en Pep, on es troba la Sínia.

Excursió fins la Torre dels Moros de Sant Llorenç de la Muga

Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga

Us deixem AQUÍ la ruta que hem descobert al blog de ruta en ruta. Teniu l'excursió molt ben explicada i amb fotos. Un dels atractius d'aquesta excursió és el fet que segueix un tram de la Muga i que us convida a passar per diferents ponts. El pont metàl·lic d'accés al poble, l'antic pont medieval de pedra o les passeres arran d'aigua que segueix el Passeig de Sant Antoni. El tram del passeig arriba fins a l'ermita de Sant Antoni. Després passa pel pont de pedra medieval i s'enfila cap a la torre per una pista.

Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga

Torre de Guaita de Sant Llorenç de la Muga

La Sínia, que pujava l'aigua del riu per a regar els antics horts.

L'accés a l'interior de la Torre dels Moros Sant Llorenç Muga acostuma a estar obert. Si hi pugeu podreu gaudir de bones vistes del poble des de l'alçada. Un cop acabada l'excursió val la pena fer un tomb per descobrir els encants dels carrers i carrerons del petit poble Sant Llorenç de la Muga que conserva l'encant dels pobles medievals.

*fotos de diferents llocs de l'ajuntament.

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Alt Empordà

+rutes d'aigua