Què fem?

Ruta de les fonts a Castell-Platja d’Aro

  1. Home
  2. »
  3. Ruta de les fonts a Castell-Platja d’Aro
adreça:
Castell-Platja d'Aro, Baix Empordà (el)

 

 

 

La ruta de les fonts a Castell-Platja d'Aro és una bona oportunitat per fer una passejada per les Gavarres. Una excursió curta i fàcil que permet descobrir des de l'antiga estació de la Vall d'Aro, amb el seu tren, com l'espai natural de la Vall de la Coma. L'itinerari de 5 Km passa per zones de sureres i pins pinyers. A la Font del Ferro hi trobareu una taula i dos bancs per poder fer un pícnic.

 

Ruta de les fonts a Castell-Platja d'Aro. Dades i mapa

Ruta de les font a Castell-Platja d'Aro

Ruta de les font a Castell-Platja d'Aro

 

Ruta de les fonts a Castell-Platja d'Aro. Itinerari

Ruta de les font a Castell-Platja d'Aro

La ruta comença des del mateix municipi, al nucli antic de Castell d'Aro. Es pot deixar el cotxe als carrers del voltant de l'antiga estació on hi ha el Trenet de la Vall d'Aro.

Ruta de les font a Castell-Platja d'Aro

Molí de Bussot -Font del Ferro

  • Seguir el camí fins arribar al que queda del Molí de Bussot on antigament es molia el gra de la finca i les dels voltants.
  • Durant el camí les suredes, tan típiques de les Gavarres, fan acte de presència. L'abandonament del conreu fa que en els camps s'hi pugui veure la presència de senglars o si més no els clots que deixen a prats i clarianes.
  • S'arriba a la font del Ferro, on trobareu una placa dedicada a Miquel Mont Dausà. Es diu que amb el temps que passava amb el ramat va anar esculpint una poesia a la roca. Aquí hi ha una taula i dos bancs per poder descansar o fer un pícnic.
  • De tornada a Castell d'Aro seguireu per la zona de la pineda de pi pinyer.
  • Continuar la ruta fins arribar novament al poble.

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: