Què fem?

Ruta de la fauna de Durro a l’Alta Ribagorça

 1. Home
 2. »
 3. Ruta de la fauna de Durro a l’Alta Ribagorça
vista de Durro des de l'ermita de sant quirc
ermita de Sant Quirc
vista de Durro des de l'ermita de sant quircermita de Sant Quirc
adreça:
Durro, Alta Ribagorça (l')

 

 

 

L'excursió que seguix la ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça és de dificultat mitjana i apte per fer amb nens. L'itinerari està pensat per perquè els nens, i adults, puguin veure els rastres dels diferents animals que hi habiten. El gall fer, l'isard, el senglar... però també altres com l'esquirol o les aus rapinyaires. La caminada us durà fins la bonica ermita de Sant Quirc, on podreu contemplar les vistes sobre el poble. Al Mirador de l'Escaleta agafeu els prismàtics i si teniu sort podreu contemplar el vol dels rapinyaires.

 

Ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça. Dades i mapa

 • Distància: 7,5 km
 • Temps : 2 h 30’
 • Desnivell :200 m
 • Època recomanada : primavera, estiu i tardor
 • Dificultat: Mitjana

Ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça

 

Ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça. Itinerari

Ruta de la fauna de Durro a l'Alta Ribagorça

L'excursió té un traçat circular i comença i acaba al mateix poble de Durro. Seguint el mapa podeu fer tot el recorregut o, si els nens es cansen podeu tornar per un sender diferent un cop arribats al Mirador de l'Escaleta. (punt 3 del mapa).

Seguiu els plafons amb informació de les espècies més característiques de cada ambient i rèpliques dels seus rastres. Després d'observar-les podeu mirar de buscar els rastres autèntic a la natura. Els excrements d'una guineu, les petjades d'un ós bru o la latrina d'un teixó, us faran saber la presència d'aquests animals, encara que no els arribeu a veure. Un dels altres atractius de l'excursió és que us permet conèixer els diferents boscos i ecosistemes de la vall (prats de dall, freixenedes, avellanoses, pinedes de pi roig...).

activitats de natura amb nens Alta Ribagorça

 • Comença la ruta de fauna direcció a l'ermita de Sant Quirc. Aquí podreu gaudir d'unes magnífiques vistes de prats alpins i dels rocams que trobem als cims més alts del Pirineu. (punt 1 l'ós)
 • Seguir fins el punt2 on hi ha la petjada del gall fer o gall salvatge. Una magnífica au esmunyedissa i tímida que habita dins els boscos d'alta muntanya. Us trobeu a la pineda de pi negre.
 • Continuar fins el Mirador de l'Escaleta on podreu gaudir d'una vista panoràmica de l'Alta Ribagorça i les muntanyes que la coronen. Si teniu sort podreu veure el vol  d'alguna au rapinyaria.
 • Creuant una pineda de pi roig, arribareu al camí de Saraís a Durro. Aquest sender centenari ens retornarà al poble de Durro, passant entre clapes de boscos mixtos de roures, freixes i avellaners, i creuant els prats de dall i les pastures.
 • punt 4, l'isard que continua fins el porc senglar (punt 5) i finalment un animal de riu com la truita (punt 6).
 • La ruta acaba després de creuar el barranc Gros, un típic riuet de les capçaleres dels rius del Pirineu.

No es garanteix poder veure els animals, es recomana fer parades i restar en silenci per observar l'entorn. Els animals acostumen a amagar-se si senten sorolls a prop. Porteu uns prismàtics, sobretot per la zona del mirador per observar les aus.

*veure més fotos i ruta a Nototsóncims

 

Altres llocs d'interès

Ruta de la fauna de Senet
Cascada El Salto a Senet de Barravés
Centre de fauna del Pont de Suert

sortir amb nens per l'Alta Ribagorça

excursions amb nens Alt aPirineu i Aran

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: