baner tram baix

Què fem?

Puig Ciutat a Oristà

  1. Home
  2. »
  3. Puig Ciutat a Oristà
adreça:
Orista Lluçanès (el)
coordenades: 41.9504737 / 2.0619957

 

 

 

 

Puig Ciutat és un jaciment d’època romana, destruït de manera violenta per les tropes de Juli Cèsar l’any 49 aC. Els seus habitants van haver d’abandonar-lo ràpidament, amb la qual cosa van deixar enrere molts objectes quotidians. Mai més no es va tornar a ocupar. Gràcies a aquests fets únics es coneix en detall com vivien, què menjaven o com lluitaven els seus habitants. Ho podreu veure a través d’un recorregut informatiu d’accés lliure, al parc arqueològic del jaciment. També teniu un entretingut joc de pistes per fer d'arqueòlegs per un dia.

 

 

Puig Ciutat a Oristà. Visites a les restes arqueològiques

Puig Ciutat a Oristà

El jaciment és visitable a través de dues modalitats:

  • Visita d’accés lliure a través d’un recorregut amb panells informatius i explicatius. A través del recorregut informatiu d’accés lliure, al parc arqueològic del jaciment, podeu conèixer com era el jaciment, la muralla, els edificis, la vida dels habitants i el setge que van patir o com s’ha investigat el jaciment
  • Visita guiada mensual amb reserva prèvia –  El primer dissabte de cada mes de 11h a 12.30h

Puig Ciutat a Oristà

El joc de pistes Simona l’arqueòloga al Puig Ciutat

Puig Ciutat a Oristà

Feu d'arqueòlegs per un dia i seguiu les pistes que l'arqueòloga Simona us ha preparat. Haureu de superar 6 proves que us duran a descobrir que hi ha amagat seguint el traç marcat pers números del mapa. Ei, si no trobeu el número al mapa.. això vol dir que us heu equivocat! Sempre podeu tornar-hi i resoldre els enigmes.

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Lluçanès

+jocs de pistes familiars

+ ACTIVITATS FAMILIARS

 

INSTAGRAM