Activitats estiu

Què fem?

Centre Interpretació de la Bruixeria

  1. Home
  2. »
  3. Centre Interpretació de la Bruixeria
adreça: Centre Cultural Ca les Monges
adreça:
Avinguda Catalunya, 1, Sant Feliu Sasserra Lluçanès (el)
telèfon: 697463076 / 938 819 011

 

 

 

El Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra fa referència al món de les bruixes, remeieres i dones sàvies. A Catalunya més de 400 dones van ser executades immerescudament a principis del segle XVII. Entre 1618 i 1648, a Sant Feliu Sasserra es van processar vint-i-tres dones, i sis d’elles van ser penjades a la forca. Cal destacar la Fira de les Bruixes que es celebra l'1 de novembre, una fira de caràcter festiu i familiar.

 

Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra

Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra

La visita

El Centre d'Interpretació està dividit en 3 àmbits.

  • El primer àmbit es dedica a les creences i costums de la bruixeria popular, les formes de protecció envers aquest fenomen i altres costums relacionats amb la bruixeria d’aquella època.
  • Seguidament, gràcies a un muntatge multimèdia basat en fets reals, descobrirem la persecució, la tortura i la mort d’aquestes dones condemnades per practicar la bruixeria, i que tingué els seu màxim exponent del Lluçanès al poble Sant Feliu Sasserra en època Moderna.
  • Per completar la visita al Centre d’Interpretació es pot fer un recorregut pel poble de Sant Feliu Sasserra tot coneixent la seva història fins arribar al Serrat de les Forques, on s’explica la història de la bruixeria arreu d’Europa i qui eren les dones que van ser penjades allà mateix.

Fira de les Bruixes a Sant Feliu de Sasserra

fira de les bruixes de sant Feliu Sasserra

La Festa Bruixa i la Fira de les Bruixes ja estan consolidades i Sant Feliu Sasserra és conegut a gran part de la nostra nació per organitzar aquests esdeveniments.

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Lluçanès

+ Centres d'Interpretació

 

 

INSTAGRAM