Què fem?

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret

  1. Home
  2. »
  3. Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret
adreça:
Cercs, Berguedà (el)
coordenades: 42.106203 / 1.879945

 

 

 

El Pont de Pedret i l'església romànica de Sant Quirze de Pedret es troben al municipi de Cercs. S'hi pot accedir fent una bonica excursió resseguint el traçat de la Via Verda del Llobregat que surt des del barri de Cal Rosal de Berga. També podeu arribar-hi amb cotxe deixant-lo a la caseta dels pescadors, a tocar del pont.

 

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret. Com arribar-hi

  • A peu: Si us decidiu a fer el tram de la Via Verda del Llobregat seguireu les marques blanques i vermelles del GR 270. L'itinerari surt des del barri Cal Rosal  de Berga per la carretera C-16z. Passeu pel nucli de cases de Cal Rosal i creueu el riu Llobregat fins la rotonda. Aquí trobareu l'aparcament i l'inici de la ruta. AQUÍ teniu la ruta de la via verda.
  • En cotxe: Per arribar al Pont de Pedret en cotxe s'ha d'arribar a Berga. Agafeu la sortida del centre de Berga. Passareu pel costat de l'Institut Guillem de Berguedà, aquí ja trobareu el cartell que indica la direcció cap el Pont. Seguiu per la pista asfaltada. Es pot deixar el cotxe a tocar del pont o davant la caseta de pescadors.

 

El pont de Pedret

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret

El Pont de Pedret és un pont medieval sobre el riu Llobregat. El pont i els forats que hi ha a sota són dues obres incloses en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya de manera independent. L'indret és un lloc fantàstic per gaudir de la calma, del riu i del patrimoni. Al voltant del Pont teniu diferents accessos per baixar al riu on podreu veure i tocar els forats a les pedres. Cal creuar-lo per accedir a l'església de Sant Quirze de Pedret.

 

Sant Quirze de Pedret

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret

S'hi accedeix després de creuar el Pont. Per arribar-hi podeu escollir entre pujar pel camí que comença amb unes escales i que puja pel dret amb força desnivell o seguir pel camí asfaltat d'accés més fàcil. S'hi arriba després d'uns 10-15 minuts de caminada.

Pont de Pedret i Sant Quirze de Pedret

pintures pre-romàniques / Ajuntament de Berga

L'església de Sant Quirze de Pedret és un edifici de tres naus construït entre el segles IX i X, amb aportacions de l’època romànica. És un exemple singular de l’arquitectura pre-romànica conservada a Catalunya. Conserva un dels conjunts de pintura mural pre-romànica i romànica més interessants de tot el Principat. A l'interior s'han reproduït les pintures murals els originals de les quals es conserven a diferents museus. Consulteu horaris i preus de la visita.

 

Altres llocs d'interès

Santuari de Santa Maria de Queralt a Berga
Museu de les Mines de Cercs
Visitar els Jardins Artigas de Gaudí amb nens